Wlasne strony bledow

Dyskusja w 'Serwer WEB i aplikacje (PHP oraz bazy danych SQL)' rozpoczęta przez użytkownika marcek, 10 Czerwiec 2009.

Ładowanie...
  1. marcek
    Offline

    marcek Entry Technician Q Associate

    Dołączył:
    5 Luty 2009
    Wiadomości:
    53
    Miejscowość:
    Warszawa
    Local Time:
    01:54
    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
    Witam wszystkich
    Czy ktos ma pojecie czy sie da w qnapq 109 II PRO zrobic wlasne strony bledow?
    dziekuje pozdrawiam
     
  2. hypnosiss
    Offline

    hypnosiss Moderator Contributor

    Dołączył:
    6 Lipiec 2008
    Wiadomości:
    321
    Miejscowość:
    Polska, Wrocław
    Local Time:
    01:54
    Oceny:
    +28 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-109/209
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-109/209 1 GbE
  3. marcek
    Offline

    marcek Entry Technician Q Associate

    Dołączył:
    5 Luty 2009
    Wiadomości:
    53
    Miejscowość:
    Warszawa
    Local Time:
    01:54
    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
    nie zabardzo kumam po angielsku jestes w stanie powiedziec po naszemu krok po kroku co trza zrobic? wiem ze troszke marudze ale robie tu rozne kombinacje i nic
    dzieki za pomoc
    pozdrawiam
     
  4. carolinus
    Offline

    carolinus System Engineer Q Specialist

    Dołączył:
    2 Październik 2008
    Wiadomości:
    139
    Miejscowość:
    warszawa i okolice
    Local Time:
    01:54
    Oceny:
    +5 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-109/209 Pro II
    Ethernet:
    100 Mbps
    TS-109/209 Pro II 100 Mbps
    Ja trochę kumam po angielsku co nie zmienia faktu ze ni huhu nie kumam o co chodzi z konfiguracją tego i owego - równie dobrze mogło by być po chińsku :)

    przykłady i sporo zacięcia - pewne rzeczy udaje się zrobić inne nie...

    poczytaj trochę tu na początek - http://webhosting.pl/Jak.uzywac.plikow..htaccess

    w razie niejasności z jakimś konkretnym problemem porusz sprawę na forum - może się znajdzie jaka życzliwa dusza oblatana w temacie i dysponująca nadmiarem wolnego czasu i pomoże

    pozdrawiam, c.
     
  5. marcek
    Offline

    marcek Entry Technician Q Associate

    Dołączył:
    5 Luty 2009
    Wiadomości:
    53
    Miejscowość:
    Warszawa
    Local Time:
    01:54
    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
    zrobilem tak:
    /mnt/HDA_ROOT/apache/conf edycja apache.conf znalazlem linijke

    <Directory "/share/Qweb">
    Options FollowSymLinks MultiViews
    AllowOverride None
    Order allow,deny
    Allow from all
    </Directory>

    zamienilem na

    <Directory "/share/Qweb">
    Options FollowSymLinks MultiViews
    AllowOverride All
    Order allow,deny
    Allow from all
    </Directory>


    zrobilem plik .htaccess w katalogu Qweb a w nim
    ErrorDocument 404 /404.html oczywiscie zrobilem tez plik plik 404.html
    reset
    i ... nie dziala - co zrobilem nie tak?
     
  6. Gregor
    Offline

    Gregor System Engineer Q Specialist

    Dołączył:
    28 Listopad 2008
    Wiadomości:
    130
    Local Time:
    01:54
    Oceny:
    +9 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-239 Pro II
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-239 Pro II 1 GbE
    zakładam że masz gdzieś

    'AccessFileName .htaccess'

    daj full ścieżkę do 404.html

    no i zobacz w error.log co nie działa
     
  7. marcek
    Offline

    marcek Entry Technician Q Associate

    Dołączył:
    5 Luty 2009
    Wiadomości:
    53
    Miejscowość:
    Warszawa
    Local Time:
    01:54
    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
    dziala ale tylko jesli podam http://sciezkadoplikuzbledem/404.html :) to juz cos
    a tu co mowisz to mam tak :

    AccessFileName .htaccess
    <Files ~ "^\.ht">
    Order allow,deny
    Deny from all
    Satisfy All
    </Files>

    UseCanonicalName On

    co tu zmienic?
     
  8. Gregor
    Offline

    Gregor System Engineer Q Specialist

    Dołączył:
    28 Listopad 2008
    Wiadomości:
    130
    Local Time:
    01:54
    Oceny:
    +9 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-239 Pro II
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-239 Pro II 1 GbE
    skoro działa z full ścieżką to chyba problem rozwiązany?
     
  9. marcek
    Offline

    marcek Entry Technician Q Associate

    Dołączył:
    5 Luty 2009
    Wiadomości:
    53
    Miejscowość:
    Warszawa
    Local Time:
    01:54
    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
    wlasnie nie do konca, dziala ale tylko 404 zaden inny pomimo ze zrobione sa identycznie
    no i pytanie 2 skoro dziala 404 w ten sposob to czemu nie dziala po podaniu /sciezka/plik.htm?
     
  1. This site uses cookies to help personalise content, tailor your experience and to keep you logged in if you register.
    By continuing to use this site, you are consenting to our use of cookies.
    Odrzuć powiadomienie.