WORDPRESS i dwie zarejestrowane domeny - HELLP :(

Dyskusja w 'Centrum aplikacji QPKG' rozpoczęta przez użytkownika Marcel, 2 Lipiec 2009.

Ładowanie...
  1. Marcel
    Offline

    Marcel Nowy użytkownik Noobie

    Dołączył:
    11 Listopad 2008
    Wiadomości:
    25
    Local Time:
    13:45
    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
    Witam!

    Chciałbym prosić o pomoc w kwesti uruchomienia 2 domen na QNAP 109PRO II. Zrobiłem zgodnie z sugestią jak w poscie dot. serverów wirtualnych jednak coś mi nie chodzi.
    Zrobilem dwa katalogi dla zarejestrowanych domen
    Następnie dodałem skrypt w ktorym chcialem wykorzystac folder z wordpressem i od tego momentu zaczeły się problemy

    U mnie skrypt wyglda nastepujaco
    NameVirtualHost *:80

    <VirtualHost *:80>
    ServerName http://www.mojanazwa1.pl
    ServerAlias http://www.mojanazwa1.pl
    DocumentRoot "/share/Qweb/mojanazwa1"
    </VirtualHost>

    <VirtualHost *:80>
    ServerName http://www.mojanazwa2.pl
    ServerAlias http://www.mojanazwa2.pl
    DocumentRoot "/share/Qweb/wordpress"
    </VirtualHost>

    pierwszy wirtualny server chodzi (proste html) natomiast drugi z wordpressem nie - pojawia się pierwsza strona a potem wyswietla mi komunikat (The requested URL /wordpress/wp-login.php was not found on this server.) Prawdopodobnie błąd z phpAdmin nie wiem jak to poprawnie skonfigurować by worpress chodził i strony i podstrony.
    Zminiałem również ścieżke dostępu w apache.conf ale też nie odniosło to żadnych rezultatów.

    Będę wdzieczny za podpowiedź i pomoc
     
  2. Silas Mariusz
    Offline

    Silas Mariusz SysOp Administrator

    Dołączył:
    5 Kwiecień 2008
    Wiadomości:
    6 033
    Miejscowość:
    Nowy Sącz
    Local Time:
    14:45
    Oceny:
    +1 340 / 30 / -5
    Followers:
    22
    QNAP:
    TVS-x71
    Ethernet:
    1 GbE
    TVS-x71 1 GbE
    a czy przypadkiem nie bylo tak ze wordpress byl skonfigurowany pod adres http://domena/wordpress/
    w tym wypadku trzeba byloby wprowadzic adres w stylu http://domena

    ale oczywiscie moge sie mylic
    poszukaj jakiegos pliku ktory moglby byc configiem, np cos w stylu "config.php" i sprawdz czy gdzies nie ma podanego adresu strony
     

Poleć tę stronę