Udzielamy pomocy WordPress pierwsza instalacja i parametryzacja

Dyskusja w 'Serwer WEB i aplikacje (PHP oraz bazy danych SQL)' rozpoczęta przez użytkownika _Floyd, 5 Grudzień 2017.

Ładowanie...
  1. _Floyd
    Online

    _Floyd Enterprise Admin... Q's Architect

    Dołączył:
    6 Luty 2011
    Wiadomości:
    852
    Miejscowość:
    Warszawa/Żyrardów
    Local Time:
    14:32
    Oceny:
    +63 / 1 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-x53A
    Synology:
    Miałem kiedyś
    Ethernet:
    802.11ac
    TS-x53A 802.11ac
    Chciałbym zainstalować WordPress. Chciałbym byście mi w tym pomogli. Zainstalowałem WordPress z oficjalnego sklepu i odpalił mi się pierwsza instalacja. Niestety po wpisaniu podstawowych danych otrzymałem taki komunikat:
    upload_2017-12-5_21-30-22.

    Możliwe że w pierwszej kolejności muszę stworzyć bazę danych no tylko jak i gdzie mam tego szukać?
     
  2. pigers
    Offline

    pigers GOD's left hand - careful - he don't care anymore. Administrator

    Dołączył:
    26 Lipiec 2013
    Wiadomości:
    6 728
    Miejscowość:
    Nysa
    Local Time:
    14:32
    Oceny:
    +1 081 / 29 / -12
    Followers:
    3
    QNAP:
    TS-x53
    Synology:
    huh ? I do not collect crap
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-x53 1 GbE
    jasno napisano co musi byc zrobione
    --- Połączono posty, 6 Grudzień 2017, Data oryginalnego postu: 6 Grudzień 2017 ---
    masz w panelu QTS - baza danych
    upload_2017-12-6_0-32-4.

    upload_2017-12-6_0-32-24.
     
  3. _Floyd
    Online

    _Floyd Enterprise Admin... Q's Architect

    Dołączył:
    6 Luty 2011
    Wiadomości:
    852
    Miejscowość:
    Warszawa/Żyrardów
    Local Time:
    14:32
    Oceny:
    +63 / 1 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-x53A
    Synology:
    Miałem kiedyś
    Ethernet:
    802.11ac
    TS-x53A 802.11ac
    Dziękuje poradziłem sobie.

    Niestety po aktualizacji Wordpress przestał działać?!

    Teraz wpisując link do strony mam komunikat:
    upload_2018-1-9_13-12-59.
     
  4. Darekw1967
    Offline

    Darekw1967 Passing Basics Beginner

    Dołączył:
    14 Listopad 2017
    Wiadomości:
    18
    Miejscowość:
    Bydgoszcz
    Local Time:
    14:32
    Oceny:
    +4 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-x51
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-x51 1 GbE
    Wtrace przy okazji swoje 3 grosze na temat korzystania z WWW na QNAP-ie.

    Korzystam z Drupala7 na QNAP-ie.

    Dodalem baze i zainstalowalem Drupala7 i wszystko bylo ok.
    Zmienilem uprawnienia 1 katalogu w Drupal7 i QNAP tak namieszal, ze strona przestala sie pojawiac.
    Przestawilem poprzednie uprawnienia na ten sam katalogi strona WWW przestala sie pojawiac.
    Wgralem poprzednia wersje czyli starsza ktora byla wzorcowa - dzialajaca i tez nie dzialala na WWW.
    Pytanie dlaczego ? Nie mam pojecia.

    Odinstalowalem Drupala i folder Drupal7_qs zostal skasowany.

    Kolejny ZONK... QNAP-a.
    Ikona DRUPAL zniknela z dostepnych aplikacji do instalacji a system nie pozwala mi ADMIN-owi na utworzenie recznie katalogu Web\Drupal7_qs.
    Pytanie dlaczego ? Nie mam pojecia.

    Mozna tworzyc inne katalogi ale tego juz nie...
    Pytanie dlaczego ? Nie mam pojecia.

    Jak widzisz oprogramowanie jest niestabilne i robi rozne wyskoki jak dla mnie nielogiczne.
    Po co QNAP oferuje cos nad czym autorzy nie potrafia sensownie zapanowac !

    Z tego co zauwazylem, to im wiecej chces zrobic z QNAP-a tym wiecej nieprzewidywanych upierdliwosci sie dzieje.

    Zastanawiam sie czy system RAID w tym urzadzeniu tez nie zrobi jakis cyrkow jak przyjdzie co do czego.
     
  5. _Floyd
    Online

    _Floyd Enterprise Admin... Q's Architect

    Dołączył:
    6 Luty 2011
    Wiadomości:
    852
    Miejscowość:
    Warszawa/Żyrardów
    Local Time:
    14:32
    Oceny:
    +63 / 1 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-x53A
    Synology:
    Miałem kiedyś
    Ethernet:
    802.11ac
    TS-x53A 802.11ac
    Nie wiem czemu ale w domu udało mi się odpalić stronę mimo tego ze łączyłem się z zewnątrz. W pracy juz tego zrobić nie mogę i nie mam dostępu do WordPressa. Znów zaczyna mnie to wku***. Znów tysiąc nowych rzeczy a stare po aktualizacji przestają mi działać. Ech.

    Korzysta ktoś z WordPressa jeszcze?
     
  6. Darekw1967
    Offline

    Darekw1967 Passing Basics Beginner

    Dołączył:
    14 Listopad 2017
    Wiadomości:
    18
    Miejscowość:
    Bydgoszcz
    Local Time:
    14:32
    Oceny:
    +4 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-x51
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-x51 1 GbE
    A mogles wczesniej z zewnatrz odpalac strone na QNAP w WordPress-ie ?
    --- Połączono posty, 10 Styczeń 2018, Data oryginalnego postu: 10 Styczeń 2018 ---
    Masz zmienne IP ?
     
  7. _Floyd
    Online

    _Floyd Enterprise Admin... Q's Architect

    Dołączył:
    6 Luty 2011
    Wiadomości:
    852
    Miejscowość:
    Warszawa/Żyrardów
    Local Time:
    14:32
    Oceny:
    +63 / 1 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-x53A
    Synology:
    Miałem kiedyś
    Ethernet:
    802.11ac
    TS-x53A 802.11ac
    Mam stałe IP. Tak mogłem odpalić, przed oficjalną aktualizacją.
    --- Połączono posty, 10 Styczeń 2018, Data oryginalnego postu: 10 Styczeń 2018 ---
    Kolejna reinstalacja pomogła. Nie wiem o co chodzi.
     
  8. Darekw1967
    Offline

    Darekw1967 Passing Basics Beginner

    Dołączył:
    14 Listopad 2017
    Wiadomości:
    18
    Miejscowość:
    Bydgoszcz
    Local Time:
    14:32
    Oceny:
    +4 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-x51
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-x51 1 GbE
    No wlasnie tak to wyglada na QNAP-ie ;)
     
  9. GoRo33
    Online

    GoRo33 System Engineer Q Specialist

    Dołączył:
    24 Sierpień 2016
    Wiadomości:
    108
    Miejscowość:
    Szczecin
    Local Time:
    14:32
    Oceny:
    +12 / 1 / -0
    Followers:
    1
    QNAP:
    TS-x53
    Synology:
    DS115J + 1xHDD 2 TB; RT-1900ac;
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-x53 1 GbE
    A jaki masz link do strony?

    Korzystasz z odwołania do katalogu z "Web" np. mojadomena.pl/WordPress czy masz Vhosta ustawionego np. strona.mojadomena.pl ?
     

Poleć tę stronę

Użytkownicy znaleźli te stronę szukając słów:

  1. wordpress instalacja qnap

  1. This site uses cookies to help personalise content, tailor your experience and to keep you logged in if you register.
    By continuing to use this site, you are consenting to our use of cookies.
    Odrzuć powiadomienie.