Udzielamy pomocy Wyłączanie się wirtualizowanego systemu

Discussion in 'Wirtualizacja serwerów i klastrów' started by jaarek_0091, May 19, 2019.

Loading...
  1. jaarek_0091
    Offline

    jaarek_0091 Passing Basics Beginner

    Joined:
    May 19, 2019
    Messages:
    3
    Local Time:
    2:35 PM
    Ratings:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-412U
    Ethernet:
    802.11ac
    TS-412U 802.11ac
    Witam wszystkich,

    Mam pytanie odnośnie oprogramowania Virtualization Station 3 w moim QNAP.
    Mianowicie wirtualizowany system wyłącza się po ok 60minutach nawet jak na nim pracuję.
    Czy jest gdzieś możliwość ustawień zasilania wirtualizowanych systemów?

    Z góry bardzo dziękuję za pomoc.

    Pozdrawiam,
    Jarek
     
  2. Spooky
    Offline

    Spooky Systems Admin... Q's Expert

    Joined:
    Jul 11, 2018
    Messages:
    252
    Local Time:
    2:35 PM
    Ratings:
    +140 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-x53A
    Ethernet:
    100 Mbps
    TS-x53A 100 Mbps
    Zabrakło najważniejszego - informacji o jaki system chodzi.
     
  3. jaarek_0091
    Offline

    jaarek_0091 Passing Basics Beginner

    Joined:
    May 19, 2019
    Messages:
    3
    Local Time:
    2:35 PM
    Ratings:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-412U
    Ethernet:
    802.11ac
    TS-412U 802.11ac
    Przepraszam,

    Chodzi o Windows 7 64bit
     
  4. Spooky
    Offline

    Spooky Systems Admin... Q's Expert

    Joined:
    Jul 11, 2018
    Messages:
    252
    Local Time:
    2:35 PM
    Ratings:
    +140 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-x53A
    Ethernet:
    100 Mbps
    TS-x53A 100 Mbps
    Nie masz w nim dostępu do ustawień zasilania? Możesz też sprawdzić wpisy w Event Log.
     
  5. pigers
    Offline

    pigers GOD's left hand - careful - he don't care anymore. Administrator

    Joined:
    Jul 26, 2013
    Messages:
    8,181
    Location:
    Wrocław
    Local Time:
    2:35 PM
    Ratings:
    +1,228 / 32 / -13
    Followers:
    3
    QNAP:
    TS-x53
    Synology:
    huh ? I do not collect crap
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-x53 1 GbE
    ale zaraz .. jak ty uruchamiasz Windowsa na CPU ARM ? :O
     
  6. jaarek_0091
    Offline

    jaarek_0091 Passing Basics Beginner

    Joined:
    May 19, 2019
    Messages:
    3
    Local Time:
    2:35 PM
    Ratings:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-412U
    Ethernet:
    802.11ac
    TS-412U 802.11ac
    Dziękuję za pomoc, Jednak wystarczyło zmienić ustawienia zasilania w systemie i już się nie wyłącza.

    Tak, Windows 7 działa bez problemu przez Virtualization station.