Sugestia Wykres temperatury komponentów do resource monitor

Dyskusja w 'Sugestie nowych funkcji' rozpoczęta przez użytkownika simryc, 30 Styczeń 2018.

Ładowanie...
  1. simryc
    Offline

    simryc Passing Basics Beginner

    Dołączył:
    10 Październik 2015
    Wiadomości:
    20
    Miejscowość:
    Rzeszów
    Local Time:
    22:23
    Oceny:
    +3 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-x53
    Synology:
    nie mam.
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-x53 1 GbE
    Witam,

    moja sugestia była by aby dołożyć w rescurce monitor tak jak są wykresy użycia pamięci czy procesora tak aby był wykres temperatury cpu,ssd itd..
    Dzisiaj zdałem sobie sprawę, że na procku mam 62* otoczenie 30 i zastanawiam się jak długo taka temperatura się utrzymuje lub od kiedy ten stan jest.

    Pozdrawiam
     
  2. pigers
    Offline

    pigers GOD's left hand - careful - he don't care anymore. Administrator

    Dołączył:
    26 Lipiec 2013
    Wiadomości:
    6 802
    Miejscowość:
    Nysa
    Local Time:
    22:23
    Oceny:
    +1 088 / 29 / -13
    Followers:
    3
    QNAP:
    TS-x53
    Synology:
    huh ? I do not collect crap
    Ethernet:
    1 GbE
  3. simryc
    Offline

    simryc Passing Basics Beginner

    Dołączył:
    10 Październik 2015
    Wiadomości:
    20
    Miejscowość:
    Rzeszów
    Local Time:
    22:23
    Oceny:
    +3 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-x53
    Synology:
    nie mam.
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-x53 1 GbE
    Dzięki za sugestię,
    sprawdziłem, faktycznie są podstawowe parametry w tym temperatura cpu i otoczenia,
    nie mniej instalowanie q'center dla wykresu temperatury jest jak armata na muchę no ale jest :)
    Mimo wszystko podtrzymuję swoją propozycję.
     
  4. pigers
    Offline

    pigers GOD's left hand - careful - he don't care anymore. Administrator

    Dołączył:
    26 Lipiec 2013
    Wiadomości:
    6 802
    Miejscowość:
    Nysa
    Local Time:
    22:23
    Oceny:
    +1 088 / 29 / -13
    Followers:
    3
    QNAP:
    TS-x53
    Synology:
    huh ? I do not collect crap
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-x53 1 GbE
    helpdesk.qnap.com
     
  5. Paweł Tołoczko
    Offline

    Paweł Tołoczko Enterprise Admin... Q's Architect

    Dołączył:
    8 Listopad 2013
    Wiadomości:
    883
    Miejscowość:
    Cork
    Local Time:
    21:23
    Oceny:
    +263 / 3 / -2
    Followers:
    3
    QNAP:
    TS-x70
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-x70 1 GbE
    Pewnie do końca sezonu grzewczego, później pewnie latem. Może masz mało wentylowane pomieszczenie lub nas ma słaby dostęp do chłodnego powietrza i te co wyrzuca wciąga ponownie.
     
  6. simryc
    Offline

    simryc Passing Basics Beginner

    Dołączył:
    10 Październik 2015
    Wiadomości:
    20
    Miejscowość:
    Rzeszów
    Local Time:
    22:23
    Oceny:
    +3 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-x53
    Synology:
    nie mam.
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-x53 1 GbE
    wygląda że coś się odpala co grzeje/używa procka.

    Dla potomnych
    screen jak wygląda wykres w qcenter (ja szukałem na necie i nie znalazłem)
    tempscreen.
     

Poleć tę stronę

  1. This site uses cookies to help personalise content, tailor your experience and to keep you logged in if you register.
    By continuing to use this site, you are consenting to our use of cookies.
    Odrzuć powiadomienie.