Rozwiązany Zamiana dysku na większy problem

Discussion in 'Macierz oraz woluminy dyskowe' started by okd1, Mar 23, 2021.

Loading...
Tags:
  1. okd1
    Offline

    okd1 Passing Basics Beginner

    Joined:
    Mar 19, 2021
    Messages:
    6
    Local Time:
    6:51 AM
    Ratings:
    +1 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-x53D
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-x53D 1 GbE
    QNAP 253D ma zainstalowane 2 dyski 14TB i 2TB , chciałbym wymienić 2TB na jeszcze jeden 14TB
    Obejrzałem kilka filmików jak to zrobić ale niestety ta opcja u mnie się nie podświetla
    Załączam zrzuty ekranu
    Czy może ktoś podpowiedzieć gdzie tkwi problem ??
     

    Attached Files:

  2. pigers
    Offline

    pigers "Debbie" - always ask Silas ! Administrator

    Joined:
    Jul 26, 2013
    Messages:
    11,920
    Local Time:
    6:51 AM
    Ratings:
    +1,881 / 42 / -24
    Followers:
    8
    QNAP:
    TS-653D
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-653D 1 GbE
    Masz RAID 0 - nie ma takiej opcji.

    Kopia danych na bok i stawiasz nasa od nowa.
     
  3. okd1
    Offline

    okd1 Passing Basics Beginner

    Joined:
    Mar 19, 2021
    Messages:
    6
    Local Time:
    6:51 AM
    Ratings:
    +1 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-x53D
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-x53D 1 GbE
    Dzięki , właśnie to robię ale liczyłem, że będę mógł tego uniknąć ;)