Zamierzam kupić - proszę o poradę

Dyskusja w 'Sugestie nowych funkcji' rozpoczęta przez użytkownika kuri22, 11 Lipiec 2009.

Ładowanie...
  1. kuri22
    Offline

    kuri22 Nowy użytkownik Noobie

    Dołączył:
    11 Lipiec 2009
    Wiadomości:
    2
    Local Time:
    02:53
    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
    Witam wszystkich

    Na qnap club trafiłem dzięki rekomendacji mojego kolegi.

    Przymieżam się do kupna tego urządzenia bowiem myślę że on rozwiązałby obecny problem.

    Razem z bratem prowadzimy usługi księgowo fiannsowe. Korzystamy z oprogramowania firmy Comarch.
    Obecnie pracujemy na CDN Optima. Chcemy rozszerzyć moduł CDN o datkową rzecz to jest Pulpit menadzera online. I tu zaczynają się schody bowiem ten moduł wymaga serwera windows 2003 oraz co jasne połączenie z obecnym serwerem SQL.

    Baza SQL ciąglę się rozrasta. Obecnie system CDN oraz Microsoft Sql serwer jest zainstalowany na stacjonarnym komputerze. Nie ukrywam iż komputer ledwo wiąże koniec z końcem.

    Postanowiliśmy przenieść cały system wraz z bazą SQL na zewnętrzne urządzenie.
    Wykluczamy opcję kupna serwera wirtualnego z windowsem 2003.

    Dodatkowo qnap musiałby chodzić 24 h bowiem moduł "Pulpit menadzera" ma być widoczny dla klientów, tzn każdy klient ma mieć dostęp do swojej bazy za pośrednictwem przeglądarki internetowej o każdej porze.

    Jak QNAP poradzi sobie z 24 h pracą non stop? Nie chciałbym aby po 2 latach system mi nawalił i musiałbym kupować następny.

    Bardzo proszę o doradztwo który model Qnap kupić

    poniżej daje linka do dokumentacji modułu "Pulpit Menadzera"

    http://download.comarch.com/wersje_...MA_Pulpit_Menadzera_wersja_stacjonarna_16.pdf

    Z góry dziękuje za poradę
     
  2. hypnosiss
    Offline

    hypnosiss Moderator Contributor

    Dołączył:
    6 Lipiec 2008
    Wiadomości:
    321
    Miejscowość:
    Polska, Wrocław
    Local Time:
    01:53
    Oceny:
    +28 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-109/209
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-109/209 1 GbE
    Podobna sytuacja
    https://forum.qnap.net.pl/threads/770
    odpada :)
    na te urządzenia tylko linux(chyba że jakieś experymenty były na Atom'ach), a w linuxie SQL Microsofta nie znajdziesz.
     
    Last edited by a moderator: 22 Wrzesień 2013
  3. kuri22
    Offline

    kuri22 Nowy użytkownik Noobie

    Dołączył:
    11 Lipiec 2009
    Wiadomości:
    2
    Local Time:
    02:53
    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
    Czyli mam rozumieć że Qnap odpada?
     
  4. jaroslawk
    Offline

    jaroslawk Staff Contributor

    Dołączył:
    1 Październik 2008
    Wiadomości:
    275
    Miejscowość:
    Konin
    Local Time:
    02:53
    Oceny:
    +25 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-509 Pro
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-509 Pro 1 GbE
    Niestety Qnap się do tego celów nie nadaje.
     
  1. This site uses cookies to help personalise content, tailor your experience and to keep you logged in if you register.
    By continuing to use this site, you are consenting to our use of cookies.
    Odrzuć powiadomienie.