Zamierzam kupić - proszę o poradę

Dyskusja w 'Sugestie nowych funkcji' rozpoczęta przez użytkownika kuri22, 11 Lipiec 2009.

Ładowanie...
  1. kuri22
    Offline

    kuri22 Nowy użytkownik Noobie

    Dołączył:
    11 Lipiec 2009
    Wiadomości:
    2
    Local Time:
    07:19
    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
    Witam wszystkich

    Na qnap club trafiłem dzięki rekomendacji mojego kolegi.

    Przymieżam się do kupna tego urządzenia bowiem myślę że on rozwiązałby obecny problem.

    Razem z bratem prowadzimy usługi księgowo fiannsowe. Korzystamy z oprogramowania firmy Comarch.
    Obecnie pracujemy na CDN Optima. Chcemy rozszerzyć moduł CDN o datkową rzecz to jest Pulpit menadzera online. I tu zaczynają się schody bowiem ten moduł wymaga serwera windows 2003 oraz co jasne połączenie z obecnym serwerem SQL.

    Baza SQL ciąglę się rozrasta. Obecnie system CDN oraz Microsoft Sql serwer jest zainstalowany na stacjonarnym komputerze. Nie ukrywam iż komputer ledwo wiąże koniec z końcem.

    Postanowiliśmy przenieść cały system wraz z bazą SQL na zewnętrzne urządzenie.
    Wykluczamy opcję kupna serwera wirtualnego z windowsem 2003.

    Dodatkowo qnap musiałby chodzić 24 h bowiem moduł "Pulpit menadzera" ma być widoczny dla klientów, tzn każdy klient ma mieć dostęp do swojej bazy za pośrednictwem przeglądarki internetowej o każdej porze.

    Jak QNAP poradzi sobie z 24 h pracą non stop? Nie chciałbym aby po 2 latach system mi nawalił i musiałbym kupować następny.

    Bardzo proszę o doradztwo który model Qnap kupić

    poniżej daje linka do dokumentacji modułu "Pulpit Menadzera"

    http://download.comarch.com/wersje_...MA_Pulpit_Menadzera_wersja_stacjonarna_16.pdf

    Z góry dziękuje za poradę
     
  2. hypnosiss
    Offline

    hypnosiss Moderator Contributor

    Dołączył:
    6 Lipiec 2008
    Wiadomości:
    321
    Miejscowość:
    Polska, Wrocław
    Local Time:
    06:19
    Oceny:
    +28 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-109/209
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-109/209 1 GbE
    Podobna sytuacja
    https://forum.qnap.net.pl/threads/770
    odpada :)
    na te urządzenia tylko linux(chyba że jakieś experymenty były na Atom'ach), a w linuxie SQL Microsofta nie znajdziesz.
     
    Last edited by a moderator: 22 Wrzesień 2013
  3. kuri22
    Offline

    kuri22 Nowy użytkownik Noobie

    Dołączył:
    11 Lipiec 2009
    Wiadomości:
    2
    Local Time:
    07:19
    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
    Czyli mam rozumieć że Qnap odpada?
     
  4. jaroslawk
    Offline

    jaroslawk Staff Contributor

    Dołączył:
    1 Październik 2008
    Wiadomości:
    275
    Miejscowość:
    Konin
    Local Time:
    07:19
    Oceny:
    +25 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-509 Pro
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-509 Pro 1 GbE
    Niestety Qnap się do tego celów nie nadaje.
     

Poleć tę stronę