Zmiany w dokumentach Word

Dyskusja w 'Sugestie nowych funkcji' rozpoczęta przez użytkownika kb30a, 11 Grudzień 2008.

Ładowanie...
  1. kb30a
    Offline

    kb30a Nowy użytkownik Noobie

    Dołączył:
    23 Maj 2008
    Wiadomości:
    16
    Local Time:
    04:50
    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
    Witam czy może ktoś na forum mi podpowie czy jest możliwość zapisywania zmian w dokumentach np. Office 2007 ale po zalogowaniu się do serwera z poziomu internetu bo od strony sieci domowej jest oczywiści OK. Na serwerze ustawiony dostęp ful i loguję się jako administrator,ale niestety nie mogę pracować na dokumentach Office nie zapisuje zmian. Mam system Vista Busness Office 2007 przeglądarka IE i Firefox.
     
  2. Silas Mariusz
    Offline

    Silas Mariusz SysOp Administrator

    Dołączył:
    5 Kwiecień 2008
    Wiadomości:
    6 369
    Miejscowość:
    Nowy Sącz
    Local Time:
    04:50
    Oceny:
    +1 421 / 30 / -6
    Followers:
    23
    QNAP:
    TVS-x71
    Ethernet:
    1 GbE
    TVS-x71 1 GbE
    Jesli sie logujesz zdalnie to w jakis sposob? FTP?
     
  3. kb30a
    Offline

    kb30a Nowy użytkownik Noobie

    Dołączył:
    23 Maj 2008
    Wiadomości:
    16
    Local Time:
    04:50
    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
    Próbowałem przez mój nr IP przez przeglądarkę ( serwer wystawiony na świat) wszystko widzę i mogę dokumenty otwierać. Przez utworzenie połączenia w panelu mój komputer "utwórz połączenie sieciowe" ale niestety zapisać się nie da nic w dokumencie.
     
  4. Silas Mariusz
    Offline

    Silas Mariusz SysOp Administrator

    Dołączył:
    5 Kwiecień 2008
    Wiadomości:
    6 369
    Miejscowość:
    Nowy Sącz
    Local Time:
    04:50
    Oceny:
    +1 421 / 30 / -6
    Followers:
    23
    QNAP:
    TVS-x71
    Ethernet:
    1 GbE
    TVS-x71 1 GbE
    mow jasniej... jakiego protokolu uzywasz do polaczenia sie z serwerem?
     
  5. kb30a
    Offline

    kb30a Nowy użytkownik Noobie

    Dołączył:
    23 Maj 2008
    Wiadomości:
    16
    Local Time:
    04:50
    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
    Kurcze nie wiem o co chodzi z protokołem łączę się przez Firefoksa fpt://.................. widzę moje katalogi np. public i w nim są moje dokumenty. Lub przez dodaj lokalizację sieciową i tam też widzę katalogi a w nich dokumenty.
     
  6. carolinus
    Offline

    carolinus System Engineer Q Specialist

    Dołączył:
    2 Październik 2008
    Wiadomości:
    139
    Miejscowość:
    warszawa i okolice
    Local Time:
    03:50
    Oceny:
    +5 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-109/209 Pro II
    Ethernet:
    100 Mbps
    TS-109/209 Pro II 100 Mbps
    to jest dla mnie jasne (pomijam literówkę bo zapewne miałeś na myśli ftp://adres.gdzies.tam)

    jeśli nie masz odpowiedniej wtyczki do ff to w ten sposób możesz jedynie odczytać plik z serwera ftp - aby zapisywać potrzebujesz coś do uploadu zmienionego pliku z powrotem na serwer

    tego to nie bardzo rozumiem...
     
  7. kb30a
    Offline

    kb30a Nowy użytkownik Noobie

    Dołączył:
    23 Maj 2008
    Wiadomości:
    16
    Local Time:
    04:50
    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
    W tym drugim przypadku robię tak w Vista komputer otwieram okno prawym przyciskiem dodaj lokalizację sieciową FTP i tam adres ftp://........ ale też nie mogę nic zapisać.
     
  8. kb30a
    Offline

    kb30a Nowy użytkownik Noobie

    Dołączył:
    23 Maj 2008
    Wiadomości:
    16
    Local Time:
    04:50
    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
    Czy możesz podać nazwę takiej wtyczki do Firefoxa. Dodam że każda próba przez przeglądarkę IE też nie przynosi żadnych efektów można tylko dokument odczytać.
     
  9. carolinus
    Offline

    carolinus System Engineer Q Specialist

    Dołączył:
    2 Październik 2008
    Wiadomości:
    139
    Miejscowość:
    warszawa i okolice
    Local Time:
    03:50
    Oceny:
    +5 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-109/209 Pro II
    Ethernet:
    100 Mbps
    TS-109/209 Pro II 100 Mbps
    przy tej drugiej opcji (dodawanie miejsca sieciowego ) odszukaj opcję ''loguj anonimowo'' - musi byc nieaktywna - wtedy powinno pojawić się miejsce na wpisanie użyszkodnika (admin) i hasła dostępu (chyba że zorganizowałeś sobie dostęp po ftp dla innego niż admin użyszkodnika)

    pozdrawiam, c.
     
  10. kb30a
    Offline

    kb30a Nowy użytkownik Noobie

    Dołączył:
    23 Maj 2008
    Wiadomości:
    16
    Local Time:
    04:50
    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
    Tak właśnie zrobiłem zalogowałem się jako Admin nie anonimowo i kiszka mogę tylko czytać.
     
  11. carolinus
    Offline

    carolinus System Engineer Q Specialist

    Dołączył:
    2 Październik 2008
    Wiadomości:
    139
    Miejscowość:
    warszawa i okolice
    Local Time:
    03:50
    Oceny:
    +5 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-109/209 Pro II
    Ethernet:
    100 Mbps
  12. ienek
    Offline

    ienek Passing Basics Beginner

    Dołączył:
    20 Grudzień 2008
    Wiadomości:
    38
    Local Time:
    03:50
    Oceny:
    +2 / 0 / -0
    Followers:
    0
    Aby zmienić pliki na serwerach ftp (nie tylko tym z QNAP'a) należy użyć jakiegoś menedżera FTP (TotalCommander itp), albo już (dla tych którzy lubią oprogramowanie M$) przez samego eksploratora (otwórz dowolne okienko eksploratora np 'mój komputer' i w adresie wpisz: 'ftp://użytkownik:hasło@adres.serwera.ftp' albo po prostu 'ftp://adres.serwera.ftp' i zostaniesz poproszony o hasło (nieco bezpieczniejsza wersja)). Wtedy zmieniony plik poprostu wklejasz w żądane miejsce i ewentualnie zastępujesz.

    BTW.. wtedy nie modyfikujesz plików tylko je zastępujesz.
     
  13. kb30a
    Offline

    kb30a Nowy użytkownik Noobie

    Dołączył:
    23 Maj 2008
    Wiadomości:
    16
    Local Time:
    04:50
    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0

Poleć tę stronę

  1. This site uses cookies to help personalise content, tailor your experience and to keep you logged in if you register.
    By continuing to use this site, you are consenting to our use of cookies.
    Odrzuć powiadomienie.