Wolałbym się nie wypowiadać się na temat szacowania zapotrzebowania na zasoby systemowe jak mocny to powinien być sprzęt ale od siebie mogę coś dodać system plików ZFS lubi ram za to daje dużo różnych możliwości w zamian dla mnie największą...
To brzmi sensownie, co do 16GB to nie jest tak że nie potrzebujesz nie używasz ty może nie ale ZFS już lubi i jest sporo benefisów z zaspokojenia go o jakaś sensowną pamięć ram.
A moim zdanie nie, nie powinno mieć dedykowanego MMC! I to rozwiązanie idealnie pasuje do takich zastosowań jak by był dedyk płakał byś że za wolny że za mały.
Może pokaż tą reklamę wybranie warunków najbardziej dogodnych aby coś pokazać w...
Mam jeszcze S w drugim mieszkaniu. Robiłem (próbowałem) robić ustawienia łeb w łeb ale to co działa na S na Q nie fruwa.
Ja nie potrzebuje jak wiele, no ale według mnie podstawowe rzeczy powinny działać.
W sumie NFS nie jest mi potrzebny aż tak...
Mój Januszowy pierwszy Qnap spisywał się idealnie synchronizacja z gdrive, m$ drive, dropbox to były 3 kliknięcia, konfiguracja kopi zapasowych wykonuje się bez dokumentacji wystarczy czytać interfejs z Samba i NFS też żadnych problemów nie...
To są argumenty nawet nie do wybronienia po prostu bo tak!
To nie są fakty tylko twoje zdanie to że ktoś napisze w internecie "tak jest bo tak pisze nic nie oznacza"
Zakupy po alko? recenzji dostępnych jest mnóstwo doskonale widziałem co...
Nie mam czasu aby odnosić się szczegółowo do Twoich wypowiedzi, ale bronisz tego sprzętu zaciekle. :)
Niestety większość Twoich argumentów jest marnej jakości albo w ogóle nie na temat. To że posiadasz w piwnicy postawiony TS-264 niczego do...
Niby twoim zdaniem gdzie powinien być przetrzymywany system wbudowana pamięć to jedynie instalator!
Brak zrozumienia koncepcji wolumenów, systemów plików.
Tak kupiłeś urządzenie z funkcjami out-of-box z pewnym narzutem funkcji które są wymagane...