Recent Content by bolko

1. B

Pomoc TS212 nie wyrabia.

Primo po Wifi ale 5MB/s o i tak słabo Secundo ma i działało wszystko dopóki nie przestało. Finalnie 1600 zł za usługę kopii bezpieczeństwa i sychronizacji troche dużo. Chyba zostaje dysk podpiąć do routera.
  2. B

Pomoc TS212 nie wyrabia.

W 2016 rok założyłem tutaj konto więc od tego czasu działa mój TS-212 można powiedzieć że działał bez żadnych problemów. Tzn działał do tej pory na zasadzie ustaw i zapomnij: - dysk sieciowy - serwer drukarki - sychronizacja plików. - kopia zapasowa I więcej tak naprawdę nie potrzebuje I teraz...
  3. B

Pomoc Dodanie folderu pobierania filmów z pamięci zewnętrznej

Witam Mam aparat sony HX-05 Aparat w katalogu DCIM umieszcza zdjęcia, natomiast w zupełnie innym katalogu umieszcza filmy. Efekt zdjęcia są pobierane, filmy nie. W opcjach Qsync Client >Ustawienia>Osobiste system grzecznie informuje mnie że " Qsync zaimportuje zdjęcia i filmy z folderu DCIM...
  4. B

Pomoc Nie można otworzyć portu sieciowego

Witam Od jakiegoś czasu jak włączam komputer pojawia się okno z nagłówkiem QfinderPro 5.3.3 z komunikatem " Nie można otworzyć portu sieciowego, proszę zamknąć wszystkie aplikacje (....) " O co chodzi? QNAP TS-212
  5. B

WItam

Cześć wszystkim I tak tego nikt nie czyta:)
  6. B

Pomoc Zmieniajace sie IP NAS

dziękuje wszystko jest ok
  7. B

Naprawdę dziękuję bardzo bardzo. Ja na tą strone patrzyłem od listopada i nie mogłem tego znaleść. Ale jeśli mogę pociągnąć dalej Mam teraz IP 169.254.100.100. Ale pojawił się komunikat że : "Serwer DNS nie może rozwiązać hostów ...". Poszukałem w gogle, podpowiedział żeby w pozycje DNS wpisać...
  8. B

Przyznam się że moja wiedza kończy się na Windowsach 98:-(. W sieciach to poruszam się jak małpa czasami się uda czasami nie, nawet terminologii nie bardzo znam. I mi potrzeba jak małpie:-( W załączniku jest screen z mojego NAS-a. Sieć >TCP/IP Myślałem, że to problem z DNS. I tak mam ustawione...
  9. B

Witam Opis LAPTOP pod W7> wifi>TPLINK TL-WDR4300>skrętka>TS-212>usb>DRUKARKA. Objaw: Instaluje drukarkę i drukuje. Po restarcie routera(brak prądu) adres NAS-a w sieci lokalnej zmienia się na inny i nie mogę drukować. Wtedy muszę na nowo instalować drukarkę na laptopie. I tak do następnego...