"Mark of Web" zdjęte i teraz można kopiować do udostępnianego folderu. Bardzo dziękuję za pomoc.
Jednak dla ucznia klasy 4, to jest trochę skomplikowane. Przy zapisie na dysku komputera nie trzeba tego wykonywać. Czy jest możliwe obejście...
Bardzo dziękuję za tak szybką odpowiedź. Jutro jak będę w pracy to sprawdzę.
Czy należy także zaznaczyć w konfiguracji uprawnień te opcje które pominąłem:
-odczyt atrybutów,
-odczyt atrybutów rozszerzonych,
-odczyt uprawnień?
Dzisiaj napotkałem na pewien problem: Pliki utworzone przez uczniów np w Excel, Word, Paint mogą zapisywać w udostępnianym folderze odpowiedzi (gdy go tam zapiszą , widzą że ich plik tam jest, lecz nie mogą już go otworzyć i modyfikować, -to...
Jak ustawić uprawnienia tylko do zapisu dla udostępnianego folderu?
Jest pole Odczyt/Zapis lub tylko Odczyt. Nie ma samego zapisz nawet jeśli mam włączone zaawansowane uprawnienia folderu.
Dziękuję za pomoc, ale chyba TS-233( tam jest tylko 2GB RAM ) tego nie "uciągnie" Instalacja i konfiguracja Moodle wygląda skomplikowanie i raczej sam tego nie ogarnę.
Jeszcze raz dziękuję
Brunon T.
Dziękuję za odpowiedź.
Nie, nie mam Active Directory. Mam 15 komputerów z win 11 pro połączonych switchem w celu dostępu do Internetu. Na każdym 3 konta: 1-3, 4-6, 7-8.
Ilu mam stworzyć użytkowników: dwóch (poziom 4-6 i 7-8, dla 1-3 nie...
Bardzo proszę o jakieś wskazówki
Chciałbym na 15 komputerach w szkolnej pracowni stworzyć foldery udostępniane otwierane hasłem. Pracownia nie ma prawdziwej sieci z serwerem i klientami, więc pomyślałem o dysku NAS aby zapobiegać złośliwym...
Bardzo dziękuję za pomoc. Udało się zresetować system (3s) i przywrócić domyśle konto admina i zalogować się na admina. Byłem trochę zdziwiony, że hasło zależy od wersji oprogramowania sprzętowego. U mnie zadziałał adres MAC, w nowszej wersji...
Po zainicjowaniu urządzenia przez Qfinder pro i próbie pierwszego logowania wyskakuje: "Dane logowania są nieprawidłowe lub konto to straciło ważność" Co mogę zrobić? To dziwne, że świeżo utworzony użytkownik już nie ma dostępu?
Proszę o pomoc...