Oczywiście że po wyłączonym wifi w tel. Co ciekawe ( przynajmniej dla mnie ciekawe) jak włączę wifi to aplikacja nie łączy po zewnętrznym IP. Muszę wpisać IP sieci wewnętzrnej 192.168........
Sprawdzałem port 7331.. i nie uzyskałem połączenia w Open Port Check.. natomiast zewnętrzne Ip "xx.xx.xxx.xxx:7331" łączy mi się przez komórkę z aplikacją do audiobook na qnapie. Dodałem wcześniej ten port w Przekierowywanie portów w usłudze...
ostatnie sprawdzenie :
2024-10-27 13:24:06
Wychodzi że mam tak samo jak u Ciebie
1730032655
upnp włączone ale czy porty są przekierowane... w obu kolumnach są takie same tj: port nas - 1234 . oraz port zewnętrzny - 1234 . W opcjach...
Po resecie ustawień, mozolnym ustawianiu wszystkiego. Utknąłem na braku bezpośredniego dostępu . Kiedyś działało bo poza siecią domowa miałem wpisany ip zewnętrzny w VLC i oglądałem filmy ..
Witam
Dziś zniknął mi ze strony www.myqnapcloud.com link z dostępem do mojego Qnapa. Aplikacje na tel działają. Problem będę miał jedynie przy próbie połączenia się z innego kompa poza siecią domową
1729954800
Wyrejestrowałem ..zarejestrowałem...
Zainstalowałem na qnap..zainstalowałem apkę na telefonie.. Miałem nadzieje że potem wpiszę ip w apce tel i połączę się jak z innymmi mobilnymi aplikacjami typu qfile czy qget