Latest activity Postings Awards About
-
-
kojot replied to the thread Discussion Odmontowane wolumeny.Bardzo serdecznie dziękuję za pomoc :D. Uratowało mi to "dupę" i wiele innych problemów. Szkoda, że tego problemu z uszkodzoną pamięcią nie dało się wcześniej "zauważyć". Mój trop z brakiem pamięci był słuszny, jednak nie spodziewałem się, że... -
kojot replied to the thread Discussion Odmontowane wolumeny.jak coś to pisz tutaj -
kojot replied to the thread Discussion Odmontowane wolumeny.Czekałem tu na odpowiedź, nie widziałem tam. 1786718076 Czy może być dysk zamiast pendrive? 1786718601 Podłączyłem czysty dysk przenośny 1TB 1786718885 Udało się jednak znaleźć pendrive 128GB, jest podłączony. -
kojot replied to the thread Discussion Odmontowane wolumeny.@Silas Mariusz już jest uruchomiony z dyskami. -
kojot replied to the thread Discussion Odmontowane wolumeny.Wynik z testu tej drugiej kości pamięci. -
kojot replied to the thread Discussion Odmontowane wolumeny.Ten dokładany Hynix jest wyjęty, Pisałem o tym. Obecnie ma tylko 4GB, te "fabryczne". To może prędzej te fabrycze są problemem, bo już były one wcześniej. 1786692270 QNAP zapiszczał i się wyłączył, uruchomić go? 1786692418 Wymienię na tą pamięć... -
kojot replied to the thread Discussion Odmontowane wolumeny.Przepełnienie pamięci zdarzało mu się już wcześniej. Sam QNAP już wcześniej ubijał mi niektóre aplikacje z racji braku pamięci, np. QSync’a, który jest dla mnie kluczowy. Stąd pomysł na dołożenie kolejnych 4GB RAM. Fabryczna pamięć do ATADA, a... -
kojot replied to the thread Discussion Odmontowane wolumeny.Q-202608-46963 Z góry dziękuję za pomoc -
kojot replied to the thread Discussion Odmontowane wolumeny.Niestety nie mogę zrobić zgłoszenia przez Helpdesk na QNAP. Mam komunikat o błędzie. Czy zrobić to przez stronę Portal serwisowy - QNAP tak jak jest napisane w tym komunikacie? -
kojot replied to the thread Discussion Odmontowane wolumeny.Oba woluminy odmontowane, systemowy i z danymi. -
kojot replied to the thread Discussion Odmontowane wolumeny.Co do porad QNAP AI Assistant to: Dyski zdrowe, w logach nic niepokojącego, brak jakichkolwiek błędów, RAID też ok. Dostęp przez QuFTP niemożliwy, ponieważ nie mogę zainstalować tej aplikacji (nie ma na czym). Dostęp przez NFS też nie da się... -
kojot posted the thread Discussion Odmontowane wolumeny in RAID, woluminy, system plików, ZFS i cache.Bardzo potrzebna pomoc! Po zawieszeniu się QNAPa niestety straciłem dostęp do danych. System się uruchamia jednak oba woluminy są odmontowane. Próba ich sprawdzenia w celu odzyskania dostępu przerywana jest zaraz po starcie. Sprzęt to QNAP... -
kojot replied to the thread Wybór nowego, wydajniejszego Qnapa.@SiewcaRyżu Zobaczyłem cenę tego tvs-h674t, golasa bez dysków i nieco mnie zatkało. Jednostka publiczna więc budżet ma znaczenie, jak jeszcze doliczę dyski to i tak będzie drogo. Zastanawiam się nad innym rozwiązaniem. Zakup urządzenia, które...
-
-
Loading…
-
Loading…
-
Loading…