Będzie UPS , dobrze !
Psuje się tak samo jak EXT4.
Chcąc użyć HERO musisz sformatować dyski - nie ma żadnej migracji - to rzeźba od zera.
Ponadto - przeczytaj wymagania HERO dot. RAMu (~1 GB RAM na 1 TB pamięci).
Czyli chcesz robić kopie...
Cześć.
Mam 2 QNAPy TS-464 8GB ram (dyski 2xM2 na system i 2xHDD16TB na dane)
Zastanawiam się nad wgraniem na niego QuTS hero z powodu szybszego sprawdzania dysku po ewenualnym ponownym uruchomieniu.
Pytanie czy jeżeli na tym TS-464 będzie QuTS...
Cześć, czy istnieje w QNAP jaks aplikacja do zarzadzania projektami coś jak asana albo jira?
Chodiz o to, żeby na qnapie można było dzielić robotę na zespoły w firmie i rozdzielić zadania i otrzymywać zwrotne informacje czy dane zadania zostały...
Potwierdzam, z CP dość dobry stosunek cena/jakość.
Osobiście mam CyberPower CP900EPFCLCD od chyba 10 lat i z tego co pamiętam to chyba raz (może dwa) wymieniałem aku. Ale wymieniałem zawsze na jakieś lepsiejsze...
Wymiana prosta - jakieś śrubki i...
Jak w temacie. Szukam w końcu jakiegoś UPS do qnapa.
UPS mnjeszcE obslugiwac:
- QNAPa 5 dyskowego
- rejestrator kamer plus z 10 max 16 kamer
- router
- 3 switche
- 1 switch POE
Wybór jest dość duży, a nie siedzę w temacie. Liste kompatybilności...
Na początek muśle o max 2x14TB w raid1. Czyli musialbymiec 14GB ramu? Czyli ts-464 ktory ma max 16GB jest na styk? Dobrze to rozumiem?
Czyli lepiej może by było nie robić cache tylko po prostu ssd na dane? Plus kopie na Hdd?
Mam jeszcze kilka pytań.
Czy na tych serwerach które wymieniłem mozna instalować zwykły QTS czy tylko QTShero?
Lepszy zwykły QTS czy QTS hero?
Pytam ponieważ natknąłem się jeszcze na taką tabelę na stronie QNAPa (Pamięć podręczna na SSD |...
Nawet nak nie używałbym Qtiera to lepiej mieć pomad 16GB ramu?
Nie wiem jak to działa na QNAP. Na komputerze po prostu jak wiem jakie mam aplikacje i ile one moga zużywać i wiecej nie potrzebują. Na PC gdzie mam 64gb rzadko przekraczam 32...
Bieżące modele qnap mają często po dwa dodatkowe sloty M2 PCI. Zakładając np na model ts-664, możesz 2x M2 przeznaczyć na system, 2 do 4 dysków SSD data na dane, 2x HDD na backup wewnętrzny. Ewentualnie modele na 4 dyski sata (rower lub rack)...
Pozwolę sobie podpoiąć się pod temat. Tez mam biuro projektowe jak kolega.
Czy jest sens pakować się w tego TSV-h474? Ma to jakies wymierne korzyści?
Ja zastanawiam sie miedzy ts-464 a TS-473A. Ewentualnie wersje na 6 zatok.
Pojemność dyskow...
Cześć.
Przeglądam różne opinie i już się zaczynam w tym gubić.
Mój QNAP 2-dyskowy na którym są 2 HDD 3TB WD RED działające w RAID1 jest już powoli zapełniony więc myślę nad czymś nowszym.
Mam zamiar kupić 2 dyski HDD i znowu połączyć je w...