Recent Content by mikeman

1. M

Pomoc Pomoc w konteneryzacji i obsłudze prostego skryptu w Pythonie na TS-351

Chciałem wszystkim podziękować - udało się! Dla laików na przyszłość tylko napiszę co zrobiłem: 1. Przygotowałem sobie jakiś katalog na lapku w którym wrzuciłem swój skrypt *.py 2. Zainstalowałem i uruchomiłem w katalogu (za pośrednictwem powershell w WIN) nim komendę pipreqs, która...
  2. M

Dodanie bibliotek w normalnym środowisku jest proste - to komenda, jak piszesz. Problemem jest dla mnie zrobienie tego w dockerze, a może bardziej w Container Station, żeby to było jak najbardziej wygodne za każdym razem kiedy chce uruchomić/zatrzymać skrypt czy zaktualizować go. Czy masz...
  3. M

Drodzy, tytułem wstępu - przepraszam za laicyzację takiego eksperckiego forum, ale potrzebuję pomocy osób, które praktycznie wiedzą jak konteneryzować skrypty w Pythonie używając do tego NASów QNAP (posiadam TS-351). Sprawa wygląda tak, że wcale nie będąc programistą udało mi się napisać...
  4. M

Pomoc Pomoc w przywróceniu danych z dysków - "Błąd" w puli

Więc ostatecznie po uruchomieniu testu SMART, testu Host NAS i ostatecznie testu systemu plików (nie było dla mnie jasne który test, jest tym potrzebnym) żadne błędy nie zostały znalezione. Po dołożeniu drugiego dysku system zrobił kopie pierwszego i teraz oba znów działają w RAIDZIE1, a dane są...
  5. M

Reboot robiłem. Ale wyłączyłem go na noc, wyczytałem, żeby uruchomić go tylko z jednym dyskiem więc to zrobiłem i na szczęście widze pliki. Teraz kazało mi zrobić skan Hosta, co właśnie się odbywa. Później dołożę drugi dysk i zobaczę co się stanie.
  6. M

Cześć Wszystkim! Chciałbym Was prosić o pomoc, bo nie wiem czy właśnie nie pozbawiłem się wszystkich danych przez zabawy w dokładanie dysku ssd do TS-351. Po kolei: 1. Miałem starego NASa z dwoma dyskami w Raidzie, kupiłem TS-351 który miał go zastąpić 2. Udało mi się bezproblemowo przenieść...