Qbajag
Local time
3:23 AM
Featured content
0
Reaction score
0

Latest activity Postings Featured content About

• Qbajag
      Qbajag replied to the thread Help TS-251 a dysk HDD 22TB.
      mam taki dysk w podobnym TS-351 i oraz w TS673A jest bez problemu widoczny co do jakości dysków klasy enterprise zdania są podzielone ja zrezygnowałem z IronWolf na rzecz Toshiba i nie żałuję, Toshiba MG series ma Power Loss Protection (PLP)...
    • Qbajag
      CHyba Coś jest na rzeczy bo wydali nowy firmware QuTS hero h5.2.9.3410 build 20260214 "Fixed an issue where the NAS might unexpectedly restart under certain conditions."
    • Qbajag
      co do przebudowy RAID to polecem zakup dysków z wbudowanymi superkondensatorami przykładowo Toshiba Seri MGxxAxAxxTE (np MG09ACA18TE), dyski te po zaniku napięcia potrafią dokończyć zapisywanie danych co powoduje, że po przywróceniu zasilania...
    • Qbajag
      niestety raid 1 ->5 niewykonalny ale jeśli chcesz w miarę bezboleśnie przenieść konfigurację i dane to można zrobić tak: 1. Utworzyć nową pule2 raid5 2. przenieść wszystkie aplikacjie z puli 1 na pulę 2 (migruj w app center) 3. kopia...
    • Qbajag
      W zależności od tego ile dysków dodasz masz możliwość dokonania migracji z raid 5 (raidz1) na Raid 6 (Raidz2), ale potrzebne są przynajmniej 2 nowe dyski. wykonane na żywym organizmie hero :) tu dodatkowe info Link...
    • Qbajag
      Chyba się mylisz właśnie dokonałem migracji z RAID 5 na 6 działa to trochę inaczej niż w QTS ale Hero od wersji 5.1 pozwala na migrację. Do migracji z raid 5 na 6 potrzebne sa 2 nowe dyski. Nie próbowałem rozbudowy raid 1 (bo chyba nie jest...
  • Loading…
  • Loading…
  • Loading…