Rozwiązany QNAP TS-209 kopiowanie na USB

Dyskusja w 'Inne' rozpoczęta przez użytkownika mirmik, 23 Luty 2009.

Ładowanie...
  1. mirmik
    Offline

    mirmik Nowy użytkownik Noobie

    Dołączył:
    2 Grudzień 2008
    Wiadomości:
    2
    Local Time:
    21:19
    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
    Witam Wszystkich.
    Proszę napisać dlaczego za każdym razem kiedy zrobię kopię na dysk zewnętrzny USB z QNAP i po odłączeniu dysku USB muszę restartować QNAP, ponieważ w oknie obsługi nie pokazuje żadnych katalogów twierdząc, że dyski są w trakcie formatowania czy używania. Po restarcie wszystko jest w porządku. Może należy po skończonym kopiowaniu danych na USB jakoś "odmontować" dysk USB a po prostu go wyłączyć ???
    Kopiowanie realizuję przez przeglądarkę: Narzędzia Systemowe -> Zrób kopię danych na zewnętrznym dysku -> Kopiuj Teraz. Kopia wykonuje się popawnie do końca.
    Posiadam oprogramowanie TS-209 PRO II Version 2.1.2 build 1113T.

    Pozdrawiam.
     
  2. carolinus
    Offline

    carolinus System Engineer Q Specialist

    Dołączył:
    2 Październik 2008
    Wiadomości:
    139
    Miejscowość:
    warszawa i okolice
    Local Time:
    21:19
    Oceny:
    +5 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-109/209 Pro II
    Ethernet:
    100 Mbps
    TS-109/209 Pro II 100 Mbps
    hmm.. może pomoże logowanie przez panel (po skończonej operacji) i funkcja EJECT Now (nie pomylić guzika z FORMAT Now :D )

    Panel>Konfiguracja urządzenia>Dysk USB > Wysuń teraz

    choć moim zdaniem powinna to załatwiać funkcja kopiowania :/

    c.
     
  1. This site uses cookies to help personalise content, tailor your experience and to keep you logged in if you register.
    By continuing to use this site, you are consenting to our use of cookies.
    Odrzuć powiadomienie.