Rozwiązany QNAP TS-670 Pro i pilot MCE

Dyskusja w 'HybridDesk Station (XBMC, ...) (HD_Station)' rozpoczęta przez użytkownika muppi_pl, 20 Styczeń 2014.

Ładowanie...
  1. Silas Mariusz
    Offline

    Silas Mariusz SysOp Administrator

    Dołączył:
    5 Kwiecień 2008
    Wiadomości:
    6 381
    Miejscowość:
    Nowy Sącz
    Local Time:
    07:13
    Oceny:
    +1 430 / 30 / -6
    Followers:
    23
    QNAP:
    TVS-x71
    Ethernet:
    1 GbE
    TVS-x71 1 GbE
    Tak, mam Harmony One. :)
     
  2. muppi_pl
    Offline

    muppi_pl System Engineer Q Specialist

    Dołączył:
    12 Listopad 2009
    Wiadomości:
    133
    Miejscowość:
    Warszawa
    Local Time:
    07:13
    Oceny:
    +18 / 0 / -1
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-x70 Pro
    Ethernet:
    100 Mbps
    TS-x70 Pro 100 Mbps
    No niestety chyba nie ma nadajnika:
     
    Last edited by a moderator: 23 Styczeń 2014
  3. Silas Mariusz
    Offline

    Silas Mariusz SysOp Administrator

    Dołączył:
    5 Kwiecień 2008
    Wiadomości:
    6 381
    Miejscowość:
    Nowy Sącz
    Local Time:
    07:13
    Oceny:
    +1 430 / 30 / -6
    Followers:
    23
    QNAP:
    TVS-x71
    Ethernet:
    1 GbE
    TVS-x71 1 GbE
    Zapytałeś o pilota (Remote), a nie o odbiornik (Receiver).
     
    • Zgadzam się! Zgadzam się! x 1
  4. muppi_pl
    Offline

    muppi_pl System Engineer Q Specialist

    Dołączył:
    12 Listopad 2009
    Wiadomości:
    133
    Miejscowość:
    Warszawa
    Local Time:
    07:13
    Oceny:
    +18 / 0 / -1
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-x70 Pro
    Ethernet:
    100 Mbps
    TS-x70 Pro 100 Mbps
    Nie widzisz całości konwersacji, zapytałem czy 670 czy współpracuje z pilotem który jest do kupienia w Qnapie i który występuje osobno bez nadajnika wpinanego w qnapa. Najpierw odpisał mi że działa i że mogę kupić a potem szybko dostałem drugą odpowiedz że jednak nie działa ale dzaiła z każdym innym pilotem MCE. Stąd wniosek że 670 nie ma wbudowanego IR inaczej ich własny pilot bez problemów współpracowałby z qnapem.
    I dlatego mam teraz taki kłopot, prawdopobonei mogę użyć do harmony nadajnika od mojego poprzedniego zestawu K300 ale chciałem go sprzedać...
     
  5. Silas Mariusz
    Offline

    Silas Mariusz SysOp Administrator

    Dołączył:
    5 Kwiecień 2008
    Wiadomości:
    6 381
    Miejscowość:
    Nowy Sącz
    Local Time:
    07:13
    Oceny:
    +1 430 / 30 / -6
    Followers:
    23
    QNAP:
    TVS-x71
    Ethernet:
    1 GbE
    TVS-x71 1 GbE
    W opisie produktu wyraźnie pisze, że odbiornik jest built-in.
     
  6. muppi_pl
    Offline

    muppi_pl System Engineer Q Specialist

    Dołączył:
    12 Listopad 2009
    Wiadomości:
    133
    Miejscowość:
    Warszawa
    Local Time:
    07:13
    Oceny:
    +18 / 0 / -1
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-x70 Pro
    Ethernet:
    100 Mbps
    TS-x70 Pro 100 Mbps
    to może spróbujmy inaczej, serwer mam w domu, jeżeli jest faktycznie wbudowany to jak mam go zlokalizować tzn uruchomić? Chodzi mi o połączenie Harmony z tym wbudowanym odbiornikiem. Chyba jest tak że musi być jakieś ustawienie żeby te dwa urządzenia mogły się nawzajem zobaczyć?
     
  7. Silas Mariusz
    Offline

    Silas Mariusz SysOp Administrator

    Dołączył:
    5 Kwiecień 2008
    Wiadomości:
    6 381
    Miejscowość:
    Nowy Sącz
    Local Time:
    07:13
    Oceny:
    +1 430 / 30 / -6
    Followers:
    23
    QNAP:
    TVS-x71
    Ethernet:
    1 GbE
    TVS-x71 1 GbE
    Przykład konfiguracji urządzenia MCE w Harmony pokazuje w zdjęciach powyżej.
     
  8. muppi_pl
    Offline

    muppi_pl System Engineer Q Specialist

    Dołączył:
    12 Listopad 2009
    Wiadomości:
    133
    Miejscowość:
    Warszawa
    Local Time:
    07:13
    Oceny:
    +18 / 0 / -1
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-x70 Pro
    Ethernet:
    100 Mbps
    TS-x70 Pro 100 Mbps
    OKI, wrócę do domu i powalczę, oby działało:)
     
  9. pawurb1978
    Offline

    pawurb1978 Virtualization Q's Architect

    Dołączył:
    16 Marzec 2012
    Wiadomości:
    666
    Local Time:
    07:13
    Oceny:
    +195 / 2 / -2
    Followers:
    1
    QNAP:
    TS-x70 Pro
    Synology:
    DS 213
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-x70 Pro 1 GbE
    Mam 470Pro. Odbiornik podczerwieni jest wbudowany. Korzystam z MCE RC6 ze starego sony vaio i sprawuje się bezproblemowo.
     
    • Lubię to! Lubię to! x 1
  10. kaktus
    Offline

    kaktus μC Circuitmaker Q's Editor

    Dołączył:
    14 Luty 2011
    Wiadomości:
    932
    Miejscowość:
    opolskie
    Local Time:
    07:13
    Oceny:
    +225 / 9 / -3
    Followers:
    3
    QNAP:
    TS-219P+
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-219P+ 1 GbE
    no i miałem nie słuszne podejrzenia co do standardu NEC ..

    Mogę zaproponować zapoznanie się z projektem Lirc i sterowaniem transmisją IR z komputera PC (nie tylko Linux).
     
  11. muppi_pl
    Offline

    muppi_pl System Engineer Q Specialist

    Dołączył:
    12 Listopad 2009
    Wiadomości:
    133
    Miejscowość:
    Warszawa
    Local Time:
    07:13
    Oceny:
    +18 / 0 / -1
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-x70 Pro
    Ethernet:
    100 Mbps
    TS-x70 Pro 100 Mbps
    Witam szybko ponownie
    Trochę się pogubiłem, masz 470pro z wbudowanym odbiornikiem a ja mam 670 pro, zapytałem znowu qnap poprzez ich stronę i zobaczcie jaką odpowiedz dostałem:
     
    Last edited by a moderator: 23 Styczeń 2014
  12. Silas Mariusz
    Offline

    Silas Mariusz SysOp Administrator

    Dołączył:
    5 Kwiecień 2008
    Wiadomości:
    6 381
    Miejscowość:
    Nowy Sącz
    Local Time:
    07:13
    Oceny:
    +1 430 / 30 / -6
    Followers:
    23
    QNAP:
    TVS-x71
    Ethernet:
    1 GbE
    TVS-x71 1 GbE
    A jakie zadałeś pytanie? Czy ma wbudowany nadajnik czy Harmony będzie kompatybilny?
     
  13. muppi_pl
    Offline

    muppi_pl System Engineer Q Specialist

    Dołączył:
    12 Listopad 2009
    Wiadomości:
    133
    Miejscowość:
    Warszawa
    Local Time:
    07:13
    Oceny:
    +18 / 0 / -1
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-x70 Pro
    Ethernet:
    100 Mbps
    TS-x70 Pro 100 Mbps
    Pytanie jest tam poniżej:
     
    Last edited by a moderator: 23 Styczeń 2014
  14. Silas Mariusz
    Offline

    Silas Mariusz SysOp Administrator

    Dołączył:
    5 Kwiecień 2008
    Wiadomości:
    6 381
    Miejscowość:
    Nowy Sącz
    Local Time:
    07:13
    Oceny:
    +1 430 / 30 / -6
    Followers:
    23
    QNAP:
    TVS-x71
    Ethernet:
    1 GbE
    TVS-x71 1 GbE
    No to bardzo dobrze Ci odpowiedzieli. Skąd mogą wiedzieć co to jest Harmony 700 i czy jest kompatybilne? QNAP jest kompatybilny z pilotami MCE.
    Wobec tego pytanie powinieneś kierować do Logitecha czy Harmony jest kompatybilne z MCE.
     
  15. muppi_pl
    Offline

    muppi_pl System Engineer Q Specialist

    Dołączył:
    12 Listopad 2009
    Wiadomości:
    133
    Miejscowość:
    Warszawa
    Local Time:
    07:13
    Oceny:
    +18 / 0 / -1
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-x70 Pro
    Ethernet:
    100 Mbps
    TS-x70 Pro 100 Mbps
    Wszystko się wyjaniło a ja zadawałem niewłasciwe pytania
    Załączam odpowiedz:
    Dzieki wszystkim za pomoc.
    --- Połączono posty, 24 Styczeń 2014, Data oryginalnego postu: 23 Styczeń 2014 ---
    Witam
    Jeszcze mam jedno drobne pytanie, czy ten wbudowany nadajnik IR należy w jakiś sposób aktywować? Tzn czy po ustawieniu harmony w opcję pilota MCE bez żadnych dodatkowych czynności w qnapie będzie można sterować?

    Tak poza tematem to muszę przyznać że ten harmony to najlepszy zakup jeżeli chodzi o sterowanie urządzeniami w domu, bez problemów znalałzem wszystkie moje urządzenia tzn tv Sony, wzmaniacz Denon i upc mediabox. Wszystko można ustawić oddzielnie tzn z którego wejścia korzystamy na danym urządzeniu, wybrać gdzie sterujemy głośnością, super. Polecam zakup, jeden rządzi wszystkimi:D
     
    Last edited by a moderator: 23 Styczeń 2014
    • Lizak Lizak x 1
    • Ciasto Ciasto x 1
  16. Silas Mariusz
    Offline

    Silas Mariusz SysOp Administrator

    Dołączył:
    5 Kwiecień 2008
    Wiadomości:
    6 381
    Miejscowość:
    Nowy Sącz
    Local Time:
    07:13
    Oceny:
    +1 430 / 30 / -6
    Followers:
    23
    QNAP:
    TVS-x71
    Ethernet:
    1 GbE
    TVS-x71 1 GbE
    To jeszcze nie testowałeś?
     
  17. pawurb1978
    Offline

    pawurb1978 Virtualization Q's Architect

    Dołączył:
    16 Marzec 2012
    Wiadomości:
    666
    Local Time:
    07:13
    Oceny:
    +195 / 2 / -2
    Followers:
    1
    QNAP:
    TS-x70 Pro
    Synology:
    DS 213
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-x70 Pro 1 GbE
    Wbudowany odbiornik jest stale włączony ale ustawiony na pilot qnap. Na TV w konfiguracji HD Station trzeba wybrać pilot MCE.

    He:) Natchneliście mnie tym harmony bo od jakiegoś czasu myślałem o czym uniwersalnym. Ilość pilotów stała się koszmarna. Pomyśleć ze kiedyś nieliczni mieli co najwyżej cegłę do sterowania TV. Zainwestowałem w Harmony Touch. Jak przyjdzie dam znać co udało mi się z niego wyciągnąć pod kątem qnapa.
     
    • Lubię to! Lubię to! x 1
    • Ciasto Ciasto x 1
  18. Silas Mariusz
    Offline

    Silas Mariusz SysOp Administrator

    Dołączył:
    5 Kwiecień 2008
    Wiadomości:
    6 381
    Miejscowość:
    Nowy Sącz
    Local Time:
    07:13
    Oceny:
    +1 430 / 30 / -6
    Followers:
    23
    QNAP:
    TVS-x71
    Ethernet:
    1 GbE
    TVS-x71 1 GbE
    @pawurb1978pawurb1978 masz jeszcze swojego poprzednika z serii x69? Seria ta wymagała wyłącznie pilota QNAP'a - ale mogę się mylić. Czy wybór pilota QNAP i MCE jest dostępny dla obu serii?
     
  19. pawurb1978
    Offline

    pawurb1978 Virtualization Q's Architect

    Dołączył:
    16 Marzec 2012
    Wiadomości:
    666
    Local Time:
    07:13
    Oceny:
    +195 / 2 / -2
    Followers:
    1
    QNAP:
    TS-x70 Pro
    Synology:
    DS 213
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-x70 Pro 1 GbE
    Wiesz co x69 nie mam poszła tydzień temu :) Napewno tam było przełanczanie pomiedzy Qnap a MCE. Standardowo włączone było sterowanie QNAP. Potem zrobiłem przekładkę dysków i nie sprawdzałem bo od razu zadziałało. Jak wrócę do domu to sprawdzę i dam znac jak to jest na x70.
     
    • Informacyjne Informacyjne x 1
  20. muppi_pl
    Offline

    muppi_pl System Engineer Q Specialist

    Dołączył:
    12 Listopad 2009
    Wiadomości:
    133
    Miejscowość:
    Warszawa
    Local Time:
    07:13
    Oceny:
    +18 / 0 / -1
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-x70 Pro
    Ethernet:
    100 Mbps
    TS-x70 Pro 100 Mbps
    Nie rozumiem jednej rzeczy, w serii x69L jest wbudowany IR i można dokupić działający z nim pilot QNAP RM-IR001. I to działa. serii x70 pro jest wbudowany IR ale wg pana Denzina z Qnapa nie działa z ich oryginalnym pilotem. To w takim razie w jakim celu wbudowali IR w serwer? Teoretycznie wystarczyłoby żebym dokupił pilot qnapa i powinno działać.
    Wiadomo że qnap będzie działał z każdym pilotem zgodnym z MCE ale jak kupujemy pilota to zawsze w zestawie jest jego własny IR który wytkamy w usb qnapa i działa. Tylko znowu wraca moje pytania, po jakie licho wbudowany IR?

    Właśnie wczoraj testowałem harmony, ustawiłem go jako Media Center i pilota speedlinka z bazy logitecha ale nie było komunikacji, możliwe że muszę coś jeszcze zrobić dlatego męczę forum:)
     

Poleć tę stronę

  1. This site uses cookies to help personalise content, tailor your experience and to keep you logged in if you register.
    By continuing to use this site, you are consenting to our use of cookies.
    Odrzuć powiadomienie.