Ten z forum ? Nie, NAS jest za słaby procesorem.Zastanawiam się czy można na tym zainstalować rtorrent?
Skoro go nie zainstalowałeś to skąd wiesz?Ja póki co mam problemy z jego instalacją. Co nie zmienia faktu że wygląda podobnie i nie ma dużo więcej funkcji, albo przynajmniej ich jeszcze nie zauważyłem.
A w czym jest lepszy rTorrent od tego danego w standardzie, że chcesz go mieć?
poza tym jakie GUI w Windows ? od tego masz przeglądarke :O
Musisz przestać patrzeć na serwer NAS i uruchomione na nim aplikacje jakby one nadal potrzebowały być uruchomione na PC.Tobie czy mnie? Czyli po prostu odpowiedź brzmi "nie"?
Zainstaluj rtorrenta wreszcie to zrozumiesz, że nadal jesteś w błędzie.Co do autora tematu według mnie najlepiej używać standardowego programu. Może kiedyś będą takie czasy że Qnap pomyśli o mniej zaawansowanych użytkownikach i udoskonali swoje aplikacje tak że nie będą potrzebne zamienniki.
Musisz przestać patrzeć na serwer NAS i uruchomione na nim aplikacje jakby one nadal potrzebowały być uruchomione na PC.
Idea uruchomienia aplikacji na serwerze jest taka, aby mogły one działać bez zbędnego dodatkowego oprogramowania powiązanego z PC.
Taki klient jest zwyczajnie niepotrzebny. Aby dodać torrent, wystarczy go zapisac w katalogu Watch. Aby zarządzać torrentami zwyczajnie logujesz sie na WebUI. Dlatego do dziś nie powstał taki klient.
też tak mam .. coraz częściejps. czy tylko ja mam problemy z dostępem do forum przez ostatnie 2 dni? Bardzo często zwraca mi "502 bad gateway"...
Ej ej ej... Ale Wy sobie życie utrudniacie Windowsie.przełączyć na zakładkę z GUI, kliknąć "dodaj torrent z linku", wkleić link i kolejny raz ok. Z zapisywaniem plików .torrent też jest dłużej bo przeglądarka pamięta ostatnie miejsce zapisywania plików.
Były robione kopie i aktualizacje serwera oraz zmiana PHP i Apache na nginx.ps. czy tylko ja mam problemy z dostępem do forum przez ostatnie 2 dni? Bardzo często zwraca mi "502 bad gateway"...