Rozwiązany Wyjście dźwieku 5.1 do głośników Logitech w QNAP TS-469L

Dyskusja w 'HybridDesk Station (XBMC, ...) (HD_Station)' rozpoczęta przez użytkownika whitemax, 13 Czerwiec 2014.

Ładowanie...
  1. whitemax
    Offline

    whitemax System Engineer Q Specialist

    Dołączył:
    23 Kwiecień 2014
    Wiadomości:
    191
    Miejscowość:
    Praga, Warszawa, Poland
    Local Time:
    22:25
    Oceny:
    +53 / 1 / -2
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-x70 Pro
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-x70 Pro 1 GbE
    Te moje głośniczki z Twoimi kolumnami oczywiście mierzyć się nie mogą, ale żeby wk*** sąsiadów ten sprzęt już wystarczy.
    Speaker System Z906 - Logitech PL
    Jak oglądam film i jest np trzęsienie ziemi, to później muszę się tłumaczyć sąsiadowi z dołu ;)
     
  2. Silas Mariusz
    Online

    Silas Mariusz SysOp Administrator

    Dołączył:
    5 Kwiecień 2008
    Wiadomości:
    6 380
    Miejscowość:
    Nowy Sącz
    Local Time:
    22:25
    Oceny:
    +1 429 / 30 / -6
    Followers:
    23
    QNAP:
    TVS-x71
    Ethernet:
    1 GbE
    TVS-x71 1 GbE
    A to tylko subwoofer... Będziesz miał z tego Onkyo wyjście line-out na subwoofer, to weź przejściówkę na gniazdo mini jack i wykorzystaj go :)
     
    • Piwo Piwo x 1
  3. whitemax
    Offline

    whitemax System Engineer Q Specialist

    Dołączył:
    23 Kwiecień 2014
    Wiadomości:
    191
    Miejscowość:
    Praga, Warszawa, Poland
    Local Time:
    22:25
    Oceny:
    +53 / 1 / -2
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-x70 Pro
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-x70 Pro 1 GbE
    Zachciało mi się w końcu podłączyć głośniczki do tego złomu. Przerobiłem automatyczną kalibrację i działa bardzo fajnie muszę stwierdzić. Jeszcze nie podłączyłem do qnapa, niestety stoi w innym koncie pokoju. Muszę kupić albo długi kabel, albo go przenieść w pobliże AV. Póki co testuję sobie na radiu i dzwięku z kompa. Dobrze daje. A że głośniki mają wysoką impedancję, to nie ma problemu. Vol 40 i jest OK ;) Póki co słucham na 20, bo się jakoś nagle późno zrobiło. No cóż Mariuszu, w sumie póki co wystarczyła by mi tylko przejściówka hdmi do hdmi+spdif za 200 zł, ale dopłaciłem tylko 250 i mam całkiem przyjemnego 20 kilowego grata na biurku ;)
     
  4. pigers
    Online

    pigers GOD's left hand - careful - he don't care anymore. Administrator

    Dołączył:
    26 Lipiec 2013
    Wiadomości:
    6 867
    Miejscowość:
    Nysa
    Local Time:
    22:25
    Oceny:
    +1 098 / 30 / -13
    Followers:
    3
    QNAP:
    TS-x53
    Synology:
    huh ? I do not collect crap
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-x53 1 GbE
    Cieszymy się Twoją radością :D
     
    • Lizak Lizak x 1
  5. Silas Mariusz
    Online

    Silas Mariusz SysOp Administrator

    Dołączył:
    5 Kwiecień 2008
    Wiadomości:
    6 380
    Miejscowość:
    Nowy Sącz
    Local Time:
    22:25
    Oceny:
    +1 429 / 30 / -6
    Followers:
    23
    QNAP:
    TVS-x71
    Ethernet:
    1 GbE
    TVS-x71 1 GbE
    A zobaczysz jaki w zimę jest przydatny - ten "piecyk" :D
     
    • Lubię to! Lubię to! x 1
  6. whitemax
    Offline

    whitemax System Engineer Q Specialist

    Dołączył:
    23 Kwiecień 2014
    Wiadomości:
    191
    Miejscowość:
    Praga, Warszawa, Poland
    Local Time:
    22:25
    Oceny:
    +53 / 1 / -2
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-x70 Pro
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-x70 Pro 1 GbE
    Faktycznie, pograłem dzisiaj trochę i nieźle grzeje. Póki co rekordzistą był chyba o dziwo tuner TV z UPC ;)
     
  7. zombrek
    Offline

    zombrek Passing Basics Beginner

    Dołączył:
    4 Grudzień 2011
    Wiadomości:
    17
    Local Time:
    21:25
    Oceny:
    +4 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-x51
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-x51 1 GbE
    Ja rozwiązałem mój problem amplitunerem i dźwiękiem w XBMC w następujący sposób. W amplitunerze nie mam wyjść ani wejść HDMI tylko SPDiF. Próbowałem do telewizora podłączyć qnap ts-251 a z telewizora do amplitunera przez SPDiF. Niestety w najlepszym wypadku miałem tylko dźwięk stereo. Whitemax w swoim poście podsunął mi pomysł i kupiłem coś takiego: ViewHD HDMI to HDMI + Audio Extractor & Converter: Amazon.co.uk: Electronics. Urządzonko to rozdziela dźwięk z HDMI do SPDiF. Teraz wszystko działa super mam dźwięk 5.1. Urządzonko trochę drogie, ale zaoszczędzone pieniądze wolę przeznaczyć na nowe głośniki niż kupować nowy amplify który jeszcze nie jest taki zły.
     
    • Wygrany! Wygrany! x 2
    • Piwo Piwo x 1

Poleć tę stronę

  1. This site uses cookies to help personalise content, tailor your experience and to keep you logged in if you register.
    By continuing to use this site, you are consenting to our use of cookies.
    Odrzuć powiadomienie.