Pomoc Qnap Wordpress i problem z dostępem do plików

Status
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.
D

dany_gda

Guest

Witam wszystkich, mam prośbę może ktoś już coś takiego rozmienił​

Po zainstalowaniu Bazy danych , php my admin oraz Wordpressa na urządzeniu Qnap z oprogramowaniem w wersji QTS 5.2.4, będąc jedynym administratorem urządzenia i komputera z oprogramowaniem win 11
Po ustawieniu prawidłowo uprawień do plików i katalogów z dostępem dla samego siebie, dostaje taki komunikat w przeglądarce

1)​

Forbidden​

You don't have permission to access this resource.Server unable to read htaccess file, denying access to be safe

lub taki:

2)
BAD REQUEST

Your browser sent a request that this serwer could not understand,
reason: you are speaking plain HTTP to an SSL-enabled serwer port.
Instead use the HTTPS scheme to acces this url.

Dodam że certyfikat mam zainstalowany Qnapa i jest ważny a do strony wpisuje przedrostek https:
serwer www także jest włączony
na różnych przeglądarkach wyświetla się ten sam komunikat

wszystko odbywa się lokalnie w sieci i nie rozumiem mechanizmu dlaczego QNAP nie wywołuje lokalnego połączenia a odsyła do https dla połączeń zewnętrznych?

Serwis Qnapa w Polsce ma chyba wywalone bo napisali mi to co już wiem i zbyli
Zwracam się bo może ktoś z kolegów na forum coś takiego już przepracował u siebie i wie gdzie poprawić

Zakładam że to może być kwestia zmodyfikowania ścieżki w pliku apache.conf lub modyfikacji pliku .hhtpacces którego nie mogę zlokalizować
który wygląda tak:

<Directory />
Options FollowSymLinks
AllowOverride None
Require all denied
</Directory>
<Directory "/share/Web">
Options FollowSymLinks MultiViews
AllowOverride All
Require all granted
</Directory>

i gdzie jest plik .httpacces, na tym qnapie może ktoś mi pomoże, będe bardzo wdzieczny i z góry dziękuję

Chyba nie powinno być tak że zwykły użytkownik musi modyfikować pliki samego Debiana, to musi byc gdzieś w ustawieniach, by móc korzystać z narzędzi oficjalnych Qnap .
Zakładam że jest to jakaś drobnostka którą przeoczyłem

Załączniki

• 403 Forbidden – Opera.png
    403 Forbidden – Opera.png
    36,3 KB · Wyświetleń: 5
Po pierwsze .htaccess tworzy się same samemu i to user decyduje czy on jest czy nie. Po drugie Wordpress nie jest produktem QNAP wiec support nie jest od tego. Po trzecie to robiąc strony WWW trzeba się na tym znać. Po czwarte masz jak nie ogarniasz serwerów Web to zanim się wezmiesz za kobyłę jaką jest Wordpress poćwiczyć na testowym katalogu tworząc plik z stroną test.html o treści
Kod:
<html>
<head></head>
<body>test</body>
</html
no i jeśli zadziała to odnieść się do dokumentacji Wordpress.

Widzę, że wiadomości tutaj są usuwane.. przez pana Mariusza , który zamiast dać odpowiedź to sie mądruje, taka pomoc to żadna pomoc, ale z pewnością wynika z niewiedzy bo gdy ktoś wie po prostu wskazuje a nie pisze o WIELKIM wordpressie, nie rozumiejąc zapytania

Eh,... Ale wiesz ze odpowiedź na Twój problem jest w tresci co zwraca tobie przeglądarka?

• Lubię to
Reakcje: Silas Mariusz
QNAP nic nie zapytuje tylko przeglądarka.
HTTPS nie ma nic do komunikacji lokalnej tudzież zewnętrznej.
Dostałeś odpowiednie instrukcje we wcześniejszej wiadomości do których należy się odnieść.
Dla Twojej informacji trollowanie jest banowane, dlatego temat zostaje zamknięty.

Status
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.