Pomoc brak możliwości pobrania najnowszej wersji rTorrent z https://www.myqnap.org/

Status
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.

rmb4

Passing Basics
Beginner
19 Marzec 2015
33
4
8
QNAP
TS-x73A
Ethernet
null
Cześć,
Mam zakupioną licencję na rTorrent na stronie The Repo for your QNAP NAS - MyQNAP. Z tego co widzę ostatnią wersję jaką mogę pobrać to "rtorrent_0.9.9-0037_x86_64" a widzę że jest już wersja 0.10.
Co teraz z moją zakupioną licencją?
Połączono posty:

próbowałem odwołać się do wpisu który już jest ale 2 razy zostało usunięte moje pytanie.
Chyba nie tak to powinno wyglądać Panowie moderatorzy
Połączono posty:

dodam tylko że dowód zakupu jest traktowany jako dowód posiadania licencji i powinien być uznawany u producenta/programisty

Rozwiązanie
Twórca nie pokłócił się z dystybutorem. Przykład gier na różnych platformach. Microsoft, Valve itd itd. Projekt Rtorrent-Pro jest zamknięty. Ostatnia stabilna wersja to: 0.9.9-0037 i z niej należy korzystać.
kiedyś ci odpisze - poczekaj :)
Serio? Masakra jakaś ;)
Połączono posty:

A poprawcie mnie jak się mylę.Mam dowód zakupu oprogramowania to chyba mam prawo do aktualizacji? Przykro mi że strona która sprzedawała tą licencje zagrała w kulki z twórcą softu ale mnie jako klienta nie powinno mnie to dotykać.
Tak jak można kupić licencję Microsoft nie tylko od nich ale na innych stronach i oni uznają te licencje.Czy jestem w błędzie? Może trzeba napisać do Rzecznika Praw Konsumenta bo chyba nie tylko ja mam ten problem?
Połączono posty:

I nie jest to straszenie czy coś w tym stylu tylko domaganie się tego za co się zapłaciło

In the same boat now, ive bought this twice and same has happend again. There needs to be a free upgrade really. Its pretty unfair. His issues are not our issues.

Program w wersji 0.9.9-0037 może zostać udostępniony na podstawie rachunku zakupu. W tym celu należy kontaktować się ze sprzedawcą, którego zobowiązaniem była dystrybucja programu. Program ma status "jak działa" bez wsparcia, czyli również bez gwarancji aktualizacji i poprawek oraz tylko na własną odpowiedzialność użytkownikom.
Bezpieczeństwo - Legal Disclaimer and Notices
Zgodnie z wersją 0.9.9-0037 rozwój programu został zatrzymany. Wszelkie inne, późniejsze wydania programu Rtorrent-Pro 0.9.9-0037 są eksperymentalne i udostępnione tylko z grzeczności dla obecnych tu użytkowników.

• Love
Reakcje: SiewcaRyżu
Ta grzeczność dotyczy tylko użytkowników mających wcześniej dostęp do rtorrent. Czy jeszcze jakieś pytania?

Proszę się zapoznać z Warunki i zasady punkt 1.7
"Nigdy nie publikuj powtarzającej się treści. ...lub podobnej. Floodowanie lub SPAM jest z miejsca banowane."

Ta grzeczność dotyczy tylko użytkowników mających wcześniej dostęp do rtorrent. Czy jeszcze jakieś pytania?

Proszę się zapoznać z Warunki i zasady punkt 1.7
"Nigdy nie publikuj powtarzającej się treści. ...lub podobnej. Floodowanie lub SPAM jest z miejsca banowane."
Czyli jak posiadam dowód zakupu to nie jestem posiadaczem rtorrent i nie dotyczy to mnie?

Słabo to rozgrywasz bo niestety ale nie jest to zgodne z prawem. Jak rozwijasz soft i osoby które go kupiły nagle wymagasz aby jeszcze raz zapłaciły za "to samo" oprogramowanie to jest to naciąganie.

Robisz tym podwójne standardy. Nie wydaje mi się że straciłbyś na tym dużo ale mogę się mylić. Na pewno wizerunkowo tą postawą tracisz dużo więcej ale to moje zdanie

ale czemu POMIJASZ SPRZEDAWCE - w polskim prawie to OBOWIĄZEK SPRZEDAWCY.

idąc Twoim tokiem rozumowania - jak wydawca wyda nowy podręcznik do matematyki , to należy mi się nowa edycja ?
albo lepszy przykład
kupiłeś Windowsa 10, to należy ci się darmowy upgrade do Windows 11 ?

Rozmawiamy o oprogramowaniu a to trochę inna sprawa niż wydawanie książek.
Tutaj mamy tak jakby twórca pokłócił się z wydawcą i olał klientów którzy zapłacili za jego dzieło.
Wziął swój soft i zaczął go dalej rozwijać i sprzedaje go gdzie indziej.

Jak kupowałeś np. winRAR lub Total Commandera to mając licencję kupioną gdziekolwiek masz update do końca świata i nie ważne gdzie go kupiłeś.
Tak samo jak kupuje grę. Czy kupisz ją w sklepie cyfrowym czy bezpośrednio od twórcy masz aktualizacje i koniec.
Jak powstałby inny soft nie rTorrent to nie mamy o czym mówić a tutaj jest to ten sam program rozwijany dalej.

Mnie jako klienta nie powinna dotykać sprawa, że dystrybutor nie dogadał się z twórcą.
Połączono posty:

ale czemu POMIJASZ SPRZEDAWCE - w polskim prawie to OBOWIĄZEK SPRZEDAWCY.

idąc Twoim tokiem rozumowania - jak wydawca wyda nowy podręcznik do matematyki , to należy mi się nowa edycja ?
albo lepszy przykład
kupiłeś Windowsa 10, to należy ci się darmowy upgrade do Windows 11 ?
To jest dalej ten sam Windows 10 bo oprogramowanie nie zmieniło się znacząco i bardziej wygląda tak jakbym miał płacić za duży update do Windowsa 10

piękne pudło - akurat kupiłem jakiś czas temu Total Commandera i nie mają takiego zapisu w licencji , więc zejdź z krzesła bo się zabijesz upadając.

a co z Windowsem ? sprzedawca nie dogadał sie M$ ?

Status
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.

Użytkownicy znaleźli tą stronę używając tych słów:

1. rtorrent
  2. repo