Pomoc Brak krótkiego resetu, długi działa

staszek2019

Passing Basics
Beginner
16 Styczeń 2019
8
2
3
64
QNAP
TS-x53B
Ethernet
1 GbE
Nie znalazłem podobnej dyskusji i tematu, dlatego pozwoliłem sobie na założenie nowej dyskusji.

Witam wszystkich, dawno mnie tu nie było, mój Qnap działał bez zarzutu, później postanowiłem go wyłączyć, wpierw czyszcząc wszystko i przygotowując po nową inicjalizację. Wszystkie HDD wyjęte, w Qnapie tylko 2xssd. Tak go zostawiłem bez inicjalizacji (ok 2-3 m-cy temu). Dziś po włączeniu, ku mojemu zdziwieniu Qnap wstał, wszystko się uruchomiło, ale oczywiście nie mam do niego dostępu. Krótki reset nie działa (nie ma pipnięcia), długi działa (jest pipnięcie). Po długim resecie pojawia się komunikat głosowy o zresetowaniu systemu, ale konto/hasło admin/admi ani tez admin/mac1 adres nie działają. nie mam dostępu do systemu, próba inicjalizacji na nowo bez szans, bo na stronie install.qnap.com nie widać żadnego qnapa bez systemu. Tak jak już napisałem, hdd są wszystkie off. Czy jest jakiś sposób na dostanie się do systemu, czy czeka mnie demontaż ssd i dopiero wówczas nowa inicjalizacja? Dziękuję za pomoc.

Pozdrawiam
Staszek

konto/hasło admin/admi ani tez admin/mac1 adres nie działają.
Jakie jest domyślne hasło administratora mojego serwera NAS?

masz firmware 5.2- więc
1748376818009.png

Wszystko poszło bez problemów, zalogowałem się i stworzyłem nowe konto admina. Bardzo dziękuję za pomoc. Tak z ciekawości zapytam, jaki czas startu czystego (nowego) systemu jest normą? U mnie system jest na ssd w RAID1 i czas startu to ok 6min. Jeśli to norma, to ok, sądziłem, że z ssd będzie szybko (szybciej).