Witam …
Mam w tej chwili Maca mini 512gb z podlaczonymi dwoma dyskami zewnętrznymi:
- 2Tb archiwalne projekty
- 5Tb backup robiony przez Time machine dyski z maca i dysku archiwalnego …
Pomyslalem zeby zamontowac sobie TS-464 8G (a moze jakis S? bo slyszalem ze przy gorszej konfiguracji sprzetowej potrafia plynniej dzialac) w takiej konfiguracji:
1. SSD 512gb na system plus aplikacje (nie wiem czy tak to dziala) - ten dysk mam w szufladzie
2. 4Tb dysk na archiwalne projekty
3. 6Tb dysk backupowy, dyskow z maca, ssd, 4tb - robione z time machine
+ myslalem moze o malej zabawie z Home assistant i malym smart home
+ moze jakies inne wykorzystanie urzadzenia
Tak sobie to rozplanowalem ale nie wiem czy to ma rece i nogi i czy w przypadku takiego urzadzenia jak nas moje myslenie idzie w dobra strone.
Juz mi np wytlumaczono ze nie bede mogl wykorzystac dyskow zewnetrznych ktore obecnie posiadam tylko bede potrzebowal bardziej dedykowanych
Pozdrawiam
Mam w tej chwili Maca mini 512gb z podlaczonymi dwoma dyskami zewnętrznymi:
- 2Tb archiwalne projekty
- 5Tb backup robiony przez Time machine dyski z maca i dysku archiwalnego …
Pomyslalem zeby zamontowac sobie TS-464 8G (a moze jakis S? bo slyszalem ze przy gorszej konfiguracji sprzetowej potrafia plynniej dzialac) w takiej konfiguracji:
1. SSD 512gb na system plus aplikacje (nie wiem czy tak to dziala) - ten dysk mam w szufladzie
2. 4Tb dysk na archiwalne projekty
3. 6Tb dysk backupowy, dyskow z maca, ssd, 4tb - robione z time machine
+ myslalem moze o malej zabawie z Home assistant i malym smart home
+ moze jakies inne wykorzystanie urzadzenia
Tak sobie to rozplanowalem ale nie wiem czy to ma rece i nogi i czy w przypadku takiego urzadzenia jak nas moje myslenie idzie w dobra strone.
Juz mi np wytlumaczono ze nie bede mogl wykorzystac dyskow zewnetrznych ktore obecnie posiadam tylko bede potrzebowal bardziej dedykowanych
Pozdrawiam