Pomoc Dostęp do zasobów dysku z sieci.

drpsycho

Nowy użytkownik
Noobie
15 Lipiec 2013
2
0
1
43
QNAP
TS-219P
Ethernet
10 GbE
Witam

Mam nietypowy problem. Posiadam QNAP NAS TS-219p II. Uzadzenie jest podlaczone w sieci lokalnej. Potworzeni sa uzytkownicy oraz prawa i udzialy do folderow. Kazdy z pracownikow ma dostep do swojego udzialu poprzez podmapowany dysk. Z tej strony wszystko dziala prawidlowo. Aby dostac sie z zewnatrz sieci, na routerze sa porobione przekierowania portow, z poziomu przegladarki i po adresie + port, mozna dostac sie do dysku. Problem tkwi w tym ze, dostawca sieci ma ja tak skonfigurowana, ze kazdy urzytkownik tego dostawcy, ktory poda adres zewnetrzny + sciezke dysku, jest w stanie z zewnatrz podmapowac dysk nie podajac zadnego loginu ani chasla. Czy mozna tak skonfigurowac NASA aby za karzdzym razem podczas logowania na udzial , wymagal podania loginu oraz chasla ??

Problem tkwi w tym ze, dostawca sieci ma ja tak skonfigurowana, ze kazdy urzytkownik tego dostawcy, ktory poda adres zewnetrzny + sciezke dysku, jest w stanie z zewnatrz podmapowac dysk nie podajac zadnego loginu ani chasla.
To jest niemożliwe - chyba, ze udziały sieciowe mają otwarty dostęp dla gościa lub wszystkich (wszyscy/everyone).