Pomoc HDStation i WirelessHD Transmitter + Epson Projektor EH-TW6100W

inkluz

Passing Basics
Beginner
11 Lipiec 2009
21
4
3
QNAP
TS-x53A
Ethernet
802.11n (Wi-Fi 4)
Witam was. Moja miłość do QNAP rozkwitła dzięki łączu HDMI.
XBMC działa "non stop".
Moje urządzenie to TS-269PRO.

Pomyślałem o projektorze, a że znalazłem EPSON EH-TW6100W z transmiterem bezprzewodowym, bardzo mi się spodobało w nim to, że nie trzeba ciągnąć kabli.

Transmitter działa bez zarzutów, ze wszystkimi urządzeniami, które się do niego podłączy przez HDMI. (5 wejść)
Dalej sygnał powinien lecieć do odbiornika w projektorze.

Jedyny z QNAP nie chce się zsynchronizować. Mam kabel HDMI 1,4 i nic, próbowałem różne inne kable.

Po wpięciu HDMI z Qnap bezpośrednio do projektora wszytko działa ok, przez transmitter tylko qnap nie działa.

Co ciekawe jak włącze np. komputer do HDMI1, a QNAP do HDMI2 transmittera i odpalę obraz z komputera, oraz dodatkowo naciskam funkcję podgląd innego źródła, to projektor widzi obraz z QNAPA, ale jak już wybiorę źródło z QNAPA nie ma obrazu.

Wydaje mi się że sygnał z QNAP jest jakiś inny, albo słaby.
Szukałem różnych informacji, ale nie znalazłem konfiguracji qnap+transmitter+projektor.

Proszę o pomoc.

to nie ma nic do rzeczy. z QNAP wychodzę kablem hdmi i wpinam się w nadajnik bezprzewodowy, ten z kolei jest na wierzchu i to on ma się połączyć z rzutnikiem

Co miałaby mieć tu do tego ścianka?

to jest Plug&Play czy można coś w tym transmiterze coś poprzestawiać ?

Skoro jest podgląd to obraz tym bardziej powinien być, pytanie tylko czy ten transmiter nie zmienia czegoś w sygnale co QNAP potrzebuje z TV ? Ale na to pytanie raczej mi nie odpowiesz, tylko producent projektora.

Zwróciłem sie już do producenta.

Jeżeli qnap coś potrzebuje z tv to co?

Jak podpinany kompa to robie kombinacje klawiszy włączając drugi ekran, czyli daje taki impuls do zalapania sygnalu

W qnap nic nie naciskam hmm

Transmitter ma przycisk setup do synchronizacji sygnału ale nie łapie

Chyba będę musiał ciagnąć kabel
Wihd zostanie na lapkaWymieniłem na Benq w1500. Działa super.

Wspinamy paluszka w hdmi w qnapie.
Oddalamy rzutnik, wystarczy gniazdko z kontaktem.

I mamy super obraz na ścianie wielki.
Polecam.

Poprzedni rzutnik miał problem z qnap.
Obraz miał rownież swoje wady i zalety.

Obecny jet ok.

Gdyby ktoś kupował, to podpowiem.