Pomoc Immich + Cloudflare Tunnel + dostęp z poza sieci przez domenę.

Status
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.

pit_h

Passing Basics
Beginner
28 Listopad 2012
17
1
1
3
QNAP
TS-x64
Ethernet
1 GbE
Panowie, jak to połączyć, żeby immich z zewnątrz nie wywalał błędu 502. Immich instalowany wg.zalecen, cloudflared też. Tunel aktywny, połączenie z np. Domoticzem jest, dla testu z home assistance też, photoprism też. Immich nie chce gadac. Co trzeba zmienić aby to poszlo?

Rozwiązanie
Podsumowując ( bo udało się to odpalić w końcu)
Po instalacji Immich'a tworzy się sieć "immich_default". I właśnie pod tą sieć trzeba podpiąć tunel cloudflare, co oczywiście wcześniej przeoczyłem.
docker run -d --network immich_default cloudflare/cloudflared:latest tunnel --no-autoupdate run --token XXX

To załatwiło sprawę. Wcześniej instalowałem tunel bez parametru network.
adres lokalny qnapa i port immicha po którym się loguje lokalnie.
Połączono posty:

Dodam, że gdy zatrzymam immich i uruchomie photoprism na tym samym porcie, to działa.

czekam na update wpisów dns dla testowej domeny ;P
Połączono posty:

no dobra ...
Połączono posty:

https://p.kazujaman.ovh/ działa
co zjebałeś w tunelu ?
Połączono posty:

1744220964200.png

Połączono posty:

ja mam immicha w docker'ze .. więc odpaliłem
docker run -d --network immich_default cloudflare/cloudflared:latest tunnel --no-autoupdate run --token XXX // to wymaga poprawek .. no ale działa.

1744221303217.png

1744221334367.png

immich-server:2283 <- to wewnątrz sieci dockera adres pod którym działa immich

Robię wg poradników z sieci, nie jestem w tym biegły. Ustawiłem tunel i na homeassistanca działa (trzeba było dodac trusted proxies do docker-compose). Może tutaj też coś blokuje dostęp - nie wiem.

to jest świeża instalacja immicha - nie ma tam żadnej konfiguracji poza zrobieniem konta admina !
co jeszcze zmieniłeś

zadajesz pytania, ale nie dajesz żadnych odpowiedzi - nikt ci nie pomoże, nie mając chociaż kawałka informacji ..
przerzucimy się na PW żeby było "bezpieczniej" dla Ciebie ?

Immicha mam zainstalowanego przez docker compose, jak wklepie docker inspect to pokazuje inna sieć, niż ma tunel. Natomiast PhotoPrism albo HomeAssistant jest zainstalowane z container station.
Tunel mam ustawiony trochę inaczej, bo wskazuje na ip 192...:port, na ktorym łącze się lokalnie. Docker cloudflare uruchomiony przez docker run
Połączono posty:

Instalacja świeża, ustawienia podstawowe. Dodana biblioteka zewnętrza.

Podsumowując ( bo udało się to odpalić w końcu)
Po instalacji Immich'a tworzy się sieć "immich_default". I właśnie pod tą sieć trzeba podpiąć tunel cloudflare, co oczywiście wcześniej przeoczyłem.
docker run -d --network immich_default cloudflare/cloudflared:latest tunnel --no-autoupdate run --token XXX

To załatwiło sprawę. Wcześniej instalowałem tunel bez parametru network.

• Love
Reakcje: SiewcaRyżu
Status
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.

Użytkownicy znaleźli tą stronę używając tych słów:

1. cloudflare