kilka pytan TS 112

bociek

29 Maj 2011
1
0
6
witam
Rozglądam się właśnie za małym wszystkomającym serwerkim do użytku domowego, myślę że TS112 to dobry wybór ale mam jeszcze kilka pytań odnośnie tego modelu, a mianowicie:
- czy odpalę na printserwer moje urządzenie wielofunkcyjne canona mp550?
-następna rzecz to czy obsłuży kamerę ip EDIMAX IC-3030Wn oraz czy można zainstalować alternatywny soft lub wtyczkę do oryginalnego softu obsługującą kamery usb??
-teraz tak, to co spodobało mi się w S :) czyli możliwość podłączenia pod usb karty dzwiękowej i odpalenia muzyku za pomocą kompa lub telefonu na serwerze ?? czy TS112 posiada taką unkcję??

Hejos!

Od kwietnia używam ts-112.
To co Tobie napiszę, to moje spostrzeżenia i jeśli ktoś dysponuje większą wiedzą, to niech mnie poprawi.
Printserver... przy urządzeniach wielofunkcyjnych (mam epsona sx200) powstał mały problem.
Opieram się na moim modelu.
Drukowanie działa bez problemu, ale...
- oprogramowanie drukarki nie widzi skanera !
- nie widzi pojemników z tuszem w sensie ilości tuszu który pozostał (jeśli jeden z pojemników się skończy drukarka przestaje drukować..., ale żeby się dowiedzieć który to kolor trzeba drukarkę podpiąc do komputera - niestety).
Epson się tłumaczy, że taki po prostu jest mój model..., ale radziłbym Tobie sprawdzić na jakimkolwiek printserverze..., bo jeśli pójdzie na najzwyklejszym, to i w qnapie będzie działać (moja drukarka działa bez problemowo na printserverach w routerach dlink, draytek).
Co do kamerki... to pojęcia nie mam, ale radziłbym zasięgnąć porady u dystrybutora...gdyż podpiąłem wifi(usb) tplinka (nie było jej na liście sprzętu który będzie działać) i nie działała.
Na stronce qnapa masz liste sprzętu kompatybilnego.
Są tam wymienione wszystkie urządzenia, które według producenta działają.

Pozdrawiam