Wersja oprogramowania Firmware: 4.3.4.0675 Build 20180810
Model serwera: QNAP 251+
Ogólnie chciałbym zrobić swoją chmurę tak jak działa Google Drive. Wcześniej korzystałem na S z Cloud Station. Mój problem polega na tym, że chcąc korzystać z Qsync trzeba tworzyć foldery współdzielone, albo nie mam odpowiedniej wiedzy na temat softu Qnapa. Chciałbym, abym mógł utworzyć jeden folder współdzielony, a w nim foldery dla każdego urządzenia z osobna. Chciałbym aby struktura tak wyglądała:
-Wolumen
-- Folder A
-- Folder B
-- Folder C
-- Folder D
--Qsync
--- Urządzenie 1
--- Urządzenie 2
--- Urządzenie 3
--- Urządzenie 4
-- Folder E
-- Folder F
Na chwilę obecną znalazłem tylko opcję robienia folderów współdzielonych i tak naprawde przy 10 urządzeniach robi się śmietnik, ponieważ wygląda to następująco:
-Wolumen
-- Folder A
-- Folder B
-- Folder C
-- Folder D
-- Urządzenie 1
-- Urządzenie 2
-- Urządzenie 3
-- Urządzenie 4
-- Folder E
-- Folder F
Mam nadzieję, że udało mi się wytłumaczyć o co mi chodzi.
Model serwera: QNAP 251+
Ogólnie chciałbym zrobić swoją chmurę tak jak działa Google Drive. Wcześniej korzystałem na S z Cloud Station. Mój problem polega na tym, że chcąc korzystać z Qsync trzeba tworzyć foldery współdzielone, albo nie mam odpowiedniej wiedzy na temat softu Qnapa. Chciałbym, abym mógł utworzyć jeden folder współdzielony, a w nim foldery dla każdego urządzenia z osobna. Chciałbym aby struktura tak wyglądała:
-Wolumen
-- Folder A
-- Folder B
-- Folder C
-- Folder D
--Qsync
--- Urządzenie 1
--- Urządzenie 2
--- Urządzenie 3
--- Urządzenie 4
-- Folder E
-- Folder F
Na chwilę obecną znalazłem tylko opcję robienia folderów współdzielonych i tak naprawde przy 10 urządzeniach robi się śmietnik, ponieważ wygląda to następująco:
-Wolumen
-- Folder A
-- Folder B
-- Folder C
-- Folder D
-- Urządzenie 1
-- Urządzenie 2
-- Urządzenie 3
-- Urządzenie 4
-- Folder E
-- Folder F
Mam nadzieję, że udało mi się wytłumaczyć o co mi chodzi.