Kosz normalnie działa. Zakładam Ticket. napisze co ustaliłem. Dziękuję.
Jak zawsze dostałem błyskawiczną odpowiedź ze wsparcia.
'
(...)tutaj opcja nie jest możliwa do zastosowania. Można zastosować migawki. Proszę utworzyć folder na puli dyskowej a nie w homes i wtedy opcja kosza powinna być dostępna
Wieczorem się pobawię i dam znać co i jak.
Dobra......
Mam kolejną odpowiedź ze wsparcia (wsparcie działa bardzo sprawnie, nie raz korzystałem z różnego supportu i prędkość działania Qwsparcia jest bardzo fajna... wsparcie działa szybciej niż mój NAS 3
).....
Kosz nie działa dla Qsync! - Lipa straszna, bo jak z jakiegoś powodu skasujemy dane z karty SD w synchronizowanym telefonie, albo na komputerze przeniesienemy zsynchronizowany folder, to Qsync zacznie kasować dane z NAS i jesteśmy w czarnej norze (no chyba, ze mamy migawkę). Taki sam problem jest, jak mamy parownika i przez przypadek albo złośliwie skasuje on u siebie pliki.
Napiszecie zaraz, że można ustawić NIE KASUJ PLIKÓW w Qsync - Pewnie, że można, ale jeśli mamy to zaznaczone i dodajemy nowe urządzenie do Qsync to podczas pierwszej synchronizacji pobiera ono WSZYSTKO łącznie z niby usuniętymi plikami. A poza tym jak "odkasować" takie pliki bo nie wiemy które są synchronizowane w Qsync.
Sposobem na przeniesienie plików do kosza jest usunięcie ich za pomocą aplikacji Qfile - trochę na około, ale chyba wszystko w temacie.