Pomoc Limit pojemności shared folder, czy nowa partycja na dysku Qnap?

Martin_80

Entry Technician
Q Associate
28 Wrzesień 2019
56
7
8
QNAP
TS-x53Be
Ethernet
1 GbE
Witam
Potrzebuję waszej pomocy: czy jest możliwe inicjowanie drugiej partycji na single volume disk? , albo jakiś share folder z ograniczeniem pojemności?
Chodzi o to, że co jakiś czas mój laptop wykonuje backup systemu prosto na serwer Qnap. Windows robiąc te kopie, nadpisuje stare wersje backupu dopiero przy zapełnieniu docelowego dysku.
W opcjach shared folder nie znalazłem opcji limitowania pojemności. Zaznaczę, że mój dysk na qnap jest szyfrowany.

Z góry dziękuje za pomoc

daj screena z mangera dysków, gdzie jest pokazany jego typ.
Połączono posty:

i tak to ma działać - polecamy Veeam do normalnych backupów.
Screenshot 2022-11-02 110153.jpg

Załączniki

• Screenshot 2022-11-02 110339.jpg
    Screenshot 2022-11-02 110339.jpg
    43,3 KB · Wyświetleń: 12
masz dysk jako wolumen statyczny , więc całe dostępne miejsce na nim jest dostępne dla każdego udziału jaki na nim stworzysz.
Nie ma opcji robienia partycji - takie rzeczy tylko w zaawansowanych wolumenach (te z migawkami etc).

masz dysk jako wolumen statyczny , więc całe dostępne miejsce na nim jest dostępne dla każdego udziału jaki na nim stworzysz.
Nie ma opcji robienia partycji - takie rzeczy tylko w zaawansowanych wolumenach (te z migawkami etc).
To pytanie, czemu nie mm opcji nawet ograniczania przestrzeni na "shared folder"?
to też przez fakt, że to jest wolumen statyczny?

To pytanie, czemu nie mm opcji nawet ograniczania przestrzeni na "shared folder"?

jeśli chcesz mieć takie bajery - to musisz SFORMATOWAĆ ten wolumen (de facto dysk ..) na cienki bądź gruby: What is the difference between Static Volume, Thin Volume, and Thick Volume?

Użytkownicy znaleźli tą stronę używając tych słów:

1. jaki dysk