Udzielamy pomocy Nginx Proxy Manager - problem z ładowaniem stron

Discussion in 'Serwer WEB i aplikacje (PHP oraz bazy danych SQL)' started by dexter, Sep 1, 2021.

Loading...
  1. dexter
    Offline

    dexter Systems Admin... Q's Expert

    Joined:
    Nov 7, 2012
    Messages:
    217
    Location:
    Siedlce
    Local Time:
    1:26 AM
    Ratings:
    +30 / 1 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-x53A
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-x53A 1 GbE
    Witajcie

    Po małych przejściach udało mi się postawić Nginx Proxy Managera. Całość postawiłem jako kontener Dockera. Mam problem aby obsłużyć tym jakąkolwiek stronkę. Po utworzeniu konfiguracji hosta otrzymuje Timeouty. Wchodząc bezpośrednio po IP na port NPM otrzymuję stronę powitalną więc wygląda że wszystko jest ok. Przekierowałem porty na routerze. Widzę że ruch przychodzi i jest kierowany tam gdzie trzeba ale za każdym razem otrzymuję Timeout. W logach brak błędów. Za każdym razem odkłada się jedynie wpis:


    Code (Text):
    1. [01/Sep/2021:10:23:30 +0000] 200 - GET http 127.0.0.1 "/" [Client 172.29.4.1] [Length 568] [Gzip 1.86] "python-requests/2.25.0" "-"
    Zastanawia mnie czemu pojawia się 127.0.0.1 zamiast docelowego IP ale może tak ma być. Próbowałem już różnych rzeczy ale zawsze efekt ten sam :-(
     
  2. pigers
    Offline

    pigers Nie wiem, nie znam się!Podobno wiesz lepiej! Administrator

    Joined:
    Jul 26, 2013
    Messages:
    12,132
    Local Time:
    1:26 AM
    Ratings:
    +1,911 / 43 / -25
    Followers:
    8
    QNAP:
    null
    Ethernet:
    100 GbE
    null 100 GbE
    tutaj jest potrzebny większy opis
    ustawiłeś NPM żeby przekierowywał stronę .. co to za strona ? wordpress ? aplikacja ?
    jaka jest adresacja sieciowa dla w/w rzeczy ?
     
  3. dexter
    Offline

    dexter Systems Admin... Q's Expert

    Joined:
    Nov 7, 2012
    Messages:
    217
    Location:
    Siedlce
    Local Time:
    1:26 AM
    Ratings:
    +30 / 1 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-x53A
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-x53A 1 GbE
    Wygląda to w ten sposób.

    IP QNAP: 192.168.0.200

    W tej chwili do obsługi dockera korzystam z Portainera ale z tego co widzę postawienie kontenera z NPM na Container Station też nie wiele zmienia. Stronę mam uruchomioną również jako aplikacja na dockerze pod adresem 192.168.0.200:88 czyli stoi za NAT na porcie 88. Strona to póki co wordpress ale jeszcze nie skonfigurowany więc pojawia się tylko strona wyboru języka. Dodatkowo na porcie 80 mam stronę działającą na Web Serwerze Qnapa. Prosta wyświetlająca tylko tekst żaby wiedzieć czy rozwiązanie działa.
    NPM uruchamiałem na Portainer, poniżej adresacja poszczególnych kontenerów. Zmieniła się od wczoraj bo jeszcze wieczorem trochę kombinowałem.

    upload_2021-9-2_10-34-2.
    Frontend stoi za NAT na portach 980 i 981 (obecną instalację stawiałem wg. poradnika @grzenio@grzenio). Konfiguracja hosta w NPM wygląda tak:

    upload_2021-9-2_10-37-53.

    Przy próbie połączenia z zewnątrz na routerze przekierowanie wygląda ok. Trafienia na NAT są. W logu natomiast mam to:

    Code (Text):
    1. [02/Sep/2021:08:40:45 +0000] 200 - GET http 127.0.0.1 "/" [Client 172.29.8.1] [Length 568] [Gzip 1.86] "python-requests/2.25.0" "-"
    Pierwsze co widzę to czas który jest 2h do tyłu ale nie wiem czy to w zasadzie może być istotne. Kolejna sprawa to GET http 127.0.0.1 oczekiwałbym raczej adresu 192.168.0.200 ale może nie do końca rozumiem wpis w tym logu. Kolejna sprawa to Client IP czyli 172.29.8.1 który wg. konfiguracji sieci jest GW dla tych kontenerów.

    Są jeszcze logi z błędami ale one nie przyrastają.

    Próbowałem dzisiaj jeszcze raz. Postawiłem nawet kontener NPM przez Container Station. Wszystkie próby wywołania strony przeprowadzałem lokalnie. Na QNAP mam uruchomioną prostą stronę testową która bez problemu wyświetla się przez NPM. Z tego co widzę problem jest ze stronami które mam uruchomione w ramach dockera. Dla testu uruchomiłem również serwer http na dockerze gdzie z automatu widoczna jest stronka wyświetlająca napis It's works. Bezpośrednio działa, przez NPM dostaję błąd 504.