Dzięki uprzejmości Mariusza rozpocząłem testy nowego XBMC 13.2 „GOTHAM”. Instalacja bezproblemowa. Na pierwszy rzut oka bez większych zmian. W szczegółach już nieco więcej, np. zmiana układu pluginów, część istotnych wtyczek zintegrowana w systemie. Ponadto kilka smaczków dotyczących 3D. Osobiście liczyłem na możliwość obsługi PVR ale jest z tym nadal problem (przynajmniej po krótkich testach jakie wykonałem), może w następnej wersji.
Widziałem gdzieś pytanie dotyczące tego czy musi być najpierw zainstalowany soft 4.1.1 i dopiero potem XBMC 13. O ile dobrze pamiętam czytałem coś na angielskim forum, że przy sofcie 4.1.0 są problemy ze względu na jakieś niezgodności w kernelu. Było późno i jakoś mało kontaktowałem więc żeby nie wprowadzić w błąd polecam zainteresowanym poszperać sobie za tym.
Widziałem gdzieś pytanie dotyczące tego czy musi być najpierw zainstalowany soft 4.1.1 i dopiero potem XBMC 13. O ile dobrze pamiętam czytałem coś na angielskim forum, że przy sofcie 4.1.0 są problemy ze względu na jakieś niezgodności w kernelu. Było późno i jakoś mało kontaktowałem więc żeby nie wprowadzić w błąd polecam zainteresowanym poszperać sobie za tym.