Cześć, przełożyłem dyski ze starego serwera qnap dyski skonfigurowane w RAID 6 (starszy wolumin) do nowego QNAP TS-1886XU-RP a następnie dyski zostały wymienione po kolei na nowe o pojemności 12TB każdy. Nie można było zwiększyć pojemności i zgodnie z zaleceniem pomocy technicznej została na kolejnych dwóch dyskach utworzona pula pamięci i przekopiowane na nią wszystkie dane i uprawnienia.
Poproszę o pomoc w jaki sposób usunąć starszy wolumin tak aby nie uszkodzić systemu. Dodatkowo chciałbym aby po wszystkich zmianach była jedna pula pamięci składająca się z dysków nr 5,6 (na nich obecnie są wszystkie dane) oraz 1,2,3 (zrzut ekranu w załączeniu). Chcę mieć jedną pulę pamięci składającą się z 5 dysków po 12 TB każdy. Czy jest możliwość takiego połączenia bez przeinstalowania systemu i ponownej inicjalizacji NAS?
Wersja oprogramowania Firmware: 4.4.3.1421
Model serwera: QNAP TS-1886XU-RP
Poproszę o pomoc w jaki sposób usunąć starszy wolumin tak aby nie uszkodzić systemu. Dodatkowo chciałbym aby po wszystkich zmianach była jedna pula pamięci składająca się z dysków nr 5,6 (na nich obecnie są wszystkie dane) oraz 1,2,3 (zrzut ekranu w załączeniu). Chcę mieć jedną pulę pamięci składającą się z 5 dysków po 12 TB każdy. Czy jest możliwość takiego połączenia bez przeinstalowania systemu i ponownej inicjalizacji NAS?
Wersja oprogramowania Firmware: 4.4.3.1421
Model serwera: QNAP TS-1886XU-RP