Udzielamy pomocy Problem z owncloud po aktualizacji do QTS 5

Discussion in 'Centrum aplikacji QPKG' started by Lukasz_p, Oct 5, 2021.

Loading...
  1. Lukasz_p
    Offline

    Lukasz_p Passing Basics Beginner

    Joined:
    Jun 6, 2020
    Messages:
    22
    Local Time:
    7:07 AM
    Ratings:
    +1 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-x69U
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-x69U 1 GbE
    Cześć,

    Po aktualizacji do najnowszej wersji QTS 5 pojawił się problem z aplikacją owncloud zainstalowaną z App Center. Pojawia się komunikat: "Downgrading is not supported and is likely to cause unpredictable issues (from 10.6.0.0 to 10.0.10.4)"
    Czy ktoś z Was byłby wstanie pomóc/wskazać jak to ogarnąć?
    Wcześniejsze aktualizacje QTS nie powodowały żadnych problemów, wygląda to tak jakby się wersja aplikacji zmieniła.
    [​IMG]
     
  2. pigers
    Offline

    pigers Nie wiem, nie znam się!Podobno wiesz lepiej! Administrator

    Joined:
    Jul 26, 2013
    Messages:
    12,277
    Local Time:
    7:07 AM
    Ratings:
    +1,942 / 43 / -25
    Followers:
    8
    QNAP:
    null
    Ethernet:
    100 GbE
    null 100 GbE
    kolejny przykład że nie WARTO robić updatów OS z automatu !

    poczekaj aż twórca OwnCloud wypuści nową wersję zgodną z nową wersją QTS 5.0 !
     
  3. Lukasz_p
    Offline

    Lukasz_p Passing Basics Beginner

    Joined:
    Jun 6, 2020
    Messages:
    22
    Local Time:
    7:07 AM
    Ratings:
    +1 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-x69U
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-x69U 1 GbE
    ehhh niestety jeden z adminów u mnie włączył teraz jakoś do danych w owncloudzie musimy się dostać
     
  4. pigers
    Offline

    pigers Nie wiem, nie znam się!Podobno wiesz lepiej! Administrator

    Joined:
    Jul 26, 2013
    Messages:
    12,277
    Local Time:
    7:07 AM
    Ratings:
    +1,942 / 43 / -25
    Followers:
    8
    QNAP:
    null
    Ethernet:
    100 GbE
    null 100 GbE
    admin ustawił = admin niech naprawia.
     
  5. yaroslavik
    Offline

    yaroslavik Entry Technician Q Associate

    Joined:
    Dec 17, 2019
    Messages:
    67
    Local Time:
    7:07 AM
    Ratings:
    +4 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-x53Be
    Ethernet:
    100 Mbps
    TS-x53Be 100 Mbps
    2 miechy nazad, os 5.0 był jescze w wersji beta, po zainstalowaniu to ani plexa, ani rtorrenta..
    Ciekawe czy choć rtorrent pracuje bez problemu na os5.0 już?
     
  6. jkuczkowski
    Offline

    jkuczkowski Passing Basics Beginner

    Joined:
    Dec 15, 2015
    Messages:
    23
    Local Time:
    7:07 AM
    Ratings:
    +5 / 0 / -1
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-x51+
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-x51+ 1 GbE
    Plex już działa na OS 5.0
     
  7. pigers
    Offline

    pigers Nie wiem, nie znam się!Podobno wiesz lepiej! Administrator

    Joined:
    Jul 26, 2013
    Messages:
    12,277
    Local Time:
    7:07 AM
    Ratings:
    +1,942 / 43 / -25
    Followers:
    8
    QNAP:
    null
    Ethernet:
    100 GbE
    null 100 GbE
    tak

    w dockerze działał od zawsze - bez fochów od strony QNAPa czy Synology :)
     
    • Zgadzam się! Zgadzam się! x 1
  8. guffi
    Offline

    guffi ZFS Master on QTS! Q's Expert

    Joined:
    Mar 13, 2020
    Messages:
    271
    Local Time:
    7:07 AM
    Ratings:
    +9 / 3 / -1
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-x51
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-x51 1 GbE
    Mi plex i rtorrent na QTS 5.0 działa dobrze.