Pomoc Problem z przywróceniem ustawień systemu

alkanbw

Passing Basics
Beginner
26 Wrzesień 2015
6
0
1
Opole
QNAP
TS-x64
Ethernet
1 GbE
Qnap TS-264 oprogramowanie QTS 5.2.7.3256. Poniewaź wystąpił u mnie problem z utworzeniem nowej maszyny wirtualnej - zdecydowałem się z przywrócić ustweienie systemu. Kopia u mnie robi się regularnie co tydzień. Po przywróceniu ustawień sprzed tygodnia - straciłem całkowicie udostępniane katalogi na dyskach System i Dane. Przed przywróceniem sprawdziłem stan wolumenów i test nie wykazał żadnych problemów. Po przywróceniu ustawień z pliku kopii, zmuszony byłem od nowa ponownie poustawiać wszystkie informacje o udostęnianych zasobach, w tym agregowane kontenery. Ręce opadają. Czy ktoś mial taki problem?

pisze z pamięci - qnap codziennie o północy robi niezależną kopię ustawień nasa do /etc/config/backup/ (coś tam backup na pewno) , tam powinno być X ostatnich kopii
ustawienia SMB są trzymane w pliku smb.conf
trzeba zatrzymać usługę SMB
przywrócić plik z backupu do /etc/config/
włączyc usługe SMB

polecam przejrzeć czy to co jest zapisane kopii zapasowej pi razy oko pasuje to konfiguracji

pisze z pamięci - qnap codziennie o północy robi niezależną kopię ustawień nasa do /etc/config/backup/ (coś tam backup na pewno) , tam powinno być X ostatnich kopii
ustawienia SMB są trzymane w pliku smb.conf
trzeba zatrzymać usługę SMB
przywrócić plik z backupu do /etc/config/
włączyc usługe SMB

polecam przejrzeć czy to co jest zapisane kopii zapasowej pi razy oko pasuje to konfiguracji
Wielkie dzięki za podpowiedź, ale w folderze /etc/config nie mam żadnego katalogu z nazwą podobną co backup. Jest natomiat taki folder /share/CACHEDEV1_DATA/.@backup_config i są tam kopie ale nie jestem w stanie tego wypakować, chce hasło i to nie jest moje żadne hasło