Witam,
Po awarii zasilania qnap TS231P nie może się uruchomić do końca. Uruchomienie zatrzymuje się na sieć i przełącznik wirtualny.
1. Próba resetowania przyciskiem 3 sek nie daje nic. Nie ma potwierdzenia komendy dźwiękiem.
2. Opcja reset ustawień z poziomu przeglądarki zawiesza panel z komunikatem "czekaj" system zajęty.
3. Próba resetowania przełącznika poniższymi komendami
Też nie daje rezultatów.
Po poniższej komendzie mam odpowiedź "None"
Po drugiej zatrzymuje się na "[10:49:15] cmd: /usr/local/bin/nacli reset_config"
Po przerwanie ctrl+c leci dalej aż załączonego screenshota.
Ma ktoś z Was może jakiś pomysł co robię źle albo jeszcze mogę zrobić aby przywrócić qnapa do życia z zachowaniem danych?
Z góry wielkie dzięki za pomoc!
Po awarii zasilania qnap TS231P nie może się uruchomić do końca. Uruchomienie zatrzymuje się na sieć i przełącznik wirtualny.
1. Próba resetowania przyciskiem 3 sek nie daje nic. Nie ma potwierdzenia komendy dźwiękiem.
2. Opcja reset ustawień z poziomu przeglądarki zawiesza panel z komunikatem "czekaj" system zajęty.
3. Próba resetowania przełącznika poniższymi komendami
Kod:
# /mnt/ext/opt/netmgr/netmgr.sh reset_all_settings_to_default
# /etc/init.d/network.sh reset_network_config_to_default
# /etc/init.d/network.sh clean-restart
# reboot
Po poniższej komendzie mam odpowiedź "None"
Po drugiej zatrzymuje się na "[10:49:15] cmd: /usr/local/bin/nacli reset_config"
Po przerwanie ctrl+c leci dalej aż załączonego screenshota.
Ma ktoś z Was może jakiś pomysł co robię źle albo jeszcze mogę zrobić aby przywrócić qnapa do życia z zachowaniem danych?
Z góry wielkie dzięki za pomoc!