Problem z zapisem z kamer

wojciechk

Nowy użytkownik
Noobie
20 Październik 2009
4
0
1
Witam, mam 4 kamerki Edimax, są w sieci, i chciałbym ustawić im harmonogram nagrywania ale żeby zapis odbywał się w folderze utworzonym na qnapie.
Loguje się na gunapie, tworze folder kamery (pełny dostęp) w ustawieniach kamery wskazuję folder gdzie ma być zapis i po kliknięciu record (w ustawieniach kamery) wyskakuje błąd: Record File Path not exist - a folder istnieje i moge w nim tworzyć nowe fldery itd.

co robię źle, lub co może być przyczyną.

w ustawieniach kamery podajesz pełne dane do serwera ftp na QNAPie(ip.wew+folder, nick dla testow administartora, haslo). Pamietaj aby w nazwie udzialu/folderu nie używać polskich znaków,spacji itp.
Również mam kamere Edimax i obrazki elegancko ładuje na serwer.

a jakie masz kamerki, może podałbyś dokładnie w które miejsca wpisać te parametry (testy administratora, hasło itp, może nawet wszystko krok po kroku)

kamerki Edimax IC7000PTN i IC3010WG

hypnosiss napisał:
w ustawieniach kamery podajesz pełne dane do serwera ftp na QNAPie(ip.wew+folder, nick dla testow administartora, haslo). Pamietaj aby w nazwie udzialu/folderu nie używać polskich znaków,spacji itp.
Również mam kamere Edimax i obrazki elegancko ładuje na serwer.

Witam
Można prosic o więcej szczegółów na temat tych ustawień, Posiadam kamere VIVO - TEK i nie wiem gdzie w jej menu mam wpisac parametry o których mówi kolega.Serwe QNQP 209 II PRO który posiadam nie nagrywa z tej kamery . zaznaczam ze obraz jest na podgladzie widoczny i z panelu monitoringu mozna nią sterowac. W konfiguracji (ustawieniach ) kamery jedyne miejsce gdzie można by to wpisac jest zakładka Mail&FTP i tam są pola które odpowiadały by opisowi kolegi. Może jednak się mylę.
Proszę o pomoc. najlepiej na przykładzie.
Michał