Podążaj za instrukcjami w poniższym filmie, aby zobaczyć, jak zainstalować naszą stronę jako aplikację internetową na ekranie głównym swojego urządzenia.
Informacja: Ta funkcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach.
Używasz przestarzałej przeglądarki. Może ona nie wyświetlać poprawnie tej lub innych stron internetowych. Powinieneś zaktualizować swoją przeglądarkę lub użyć alternatywnej przeglądarki.
Witam mam problem ze znalezieniem pliku który ściągnąłem programem JDownloader na Qnap TS-251+. Plik z poziomu Jdownloadera można odtworzyć jest on zapisany niby w ścieżce /share/CACHEDEV2_DATA/Filmy ale za pomocą Putty przez MC jak i w file station nie mogę znaleść pliku który ściągnąłem.. Pomógł by ktoś? przesyłam screeny.
a więc tak... ścieżka którą podałem w jdownloader do zapisu plików czyli /share/CACHEDEV2_DATA/Filmy nie pokazywała tego pliku który ściągnąłem. Tak samo polecenie "find / -name *mkv | grep -i nasmert" nie znajdowało pliku.. niby jest ale go nie ma.. i tak rozwiązałem ten problem w inny sposób.
Mianowicie w programie jdownloader kliknąłem prawym myszki na plik który się ściągnął wybrałem inne/Połącz, tworząc nowy pakiet. dałem tam ścieżkę root/downloads po czym przeniosło mi ten plik do folderu root/downloads. wchodząc później przez MC do folderu /share/CACHEDEV1_DATA/.qpkg/HD_STATION/root/downloads plik nagle się pojawił i teraz jak wpisuję komendę "find / -name *mkv | grep -i nasmert" znalazło film w ścieżce /share/CACHEDEV1_DATA/.qpkg/HD_Station/root/Downloads/Tantsy.nasmert.2017.PL.1080p.WEB-DL.x264.DD2.0-FOX.mkv. ot to teraz mogę go przerzucić za pomocą MC do swojego folderu z filmami.. jednak dalej nie wiem czemu po ustawieniu folderu ściągania /share/CACHEDEV2_DATA/Filmy nie zapisało go tam tylko tyle kombinowania było trzeba robić żeby dojść jak go znaleść. Jeśli ktoś ma pomysł na naprawienie tego żeby plik się od razu zapisywał do tego folderu co chcemy niech da znać. Pozdrawiam
zakładając że masz minimum 4 GB RAMu - nie masz ? dokup - warto !
idziesz do appcenter - instalujesz Container Station - to wirtualne maszyna wewnątrz twojego komputera - ale tracisz mniej niż gdybyś robił pełną wirtualizację.
1. instalujesz bardziej wygodny i zrozumiały manager dla dockerów (musisz mieć włączone Container station) nazywa się portainer - łatwiej będzie przez SSHa:
wpisałem tą komendę w putty "docker run -d -p 9000:9000 --name portainer -v /var/run/docker.sock:/var/run/docker.sock -v portainer:/data --restart=always portainer/portainer" zainstalowało mi w container station pointera i wygląda to tak. jak kliknę w łączę to przekierowywuje mnie do strony internetowej
co dalej ? bo jak wpisuję w putty tą komendę "
#auth in jdownloader container to nic się nie robi
a jak wpiszę tą docker exec jdownloader configure TWÓJEM@IL HASLODOTEGOKONTA ze swoim mailem i hasłem to wyświetla no such container jdownloader
ostatnie polecenie mówi że , nie ma dockera o nazwie jdownloader - bo go pewnie nie wklepałeś do końca albo sam kontner nie skończył pierwszej inicjacji.
polecenia trzeba wykonywać po kolei - bezmyślne klepanie nie pomoże - tutaj wszystko jest ważne i w musi wykonane w poprawnej kolejności.
u mnie jest tak ale pliki zapisują się w folderze /Kontener/container-station-data/lib/docker/overlay2/0dfd19c693a3ada235518178b35b68c3b565143990176212e671262ea48f6a8f/diff/opt/JDownloader
a chciałbym żeby się zapisywały do folderu /Filmy tylko nie jakieś podkatalogi :/
to teraz łopatologicznie -v to infromacja dla dockera - słuchaj folder z lewej ma być widoczny w kontenerze jako ten po prawej /Bank/JDownloader:/root/Downloads \
widzisz gdzie popełniłeś 3 błędy ?
1. brakuje / przed share/Filmy
2. brakuje : i częsci po prawej /root/Downloads
3. brakuje spacji i ukośnika na końcu lini
finalnie ta linia powinna wyglądać" -v /share/Filmy:/root/Downloads \
wiem , nie jest to łatwe, ale uwierz - zaprocentuje to w przyszłości.
Popraw całe duże polecenie pod siebie i wklej je tutaj - mamy takie fajne tagi CODE w kwadratowych nawiasach