Po zainstalowaniu Virtualization Station dodał mi się automatycznie wirtualny przełącznik. Od tego momentu nie mam dostępu do QNAPa. Sytuacja wygląda tak:
- restartuje QNAPa (za pomocą przycisku na obudowie)
- po jakimś czasie w Qfinder go widzę
- po kolejnej 1-2 minutach mogę się przez www zalogować, widzę, że uruchamiane są poszczególne usługi
- kiedy zostaje uruchomiony wirtualny przełącznik po chwili (będąc cały czas zalogowany przez www) dostaję komunikat "serwer jest zajęty", QNAP przestaje wtedy też odpowiadać na ping oraz nie jest widoczny w Qfinder
- po ponownym restarcie sytuacja się powtarza
W jaki sposób mogę "usunąć" ten wirtualny przełącznik albo robić cokolwiek innego aby dostęp do QNAPa powrócił?
- restartuje QNAPa (za pomocą przycisku na obudowie)
- po jakimś czasie w Qfinder go widzę
- po kolejnej 1-2 minutach mogę się przez www zalogować, widzę, że uruchamiane są poszczególne usługi
- kiedy zostaje uruchomiony wirtualny przełącznik po chwili (będąc cały czas zalogowany przez www) dostaję komunikat "serwer jest zajęty", QNAP przestaje wtedy też odpowiadać na ping oraz nie jest widoczny w Qfinder
- po ponownym restarcie sytuacja się powtarza
W jaki sposób mogę "usunąć" ten wirtualny przełącznik albo robić cokolwiek innego aby dostęp do QNAPa powrócił?