Witam serdecznie Zanim wpiszecie SMTP IMAP swojej poczty do qmailAgent zróbcie jakąś porządną kopie poczty, dlaczego ??\
Bo miałem taki przypadek.
Posiadałem pocztę na serwerach home.pl
po wpisaniu SMTP i IMAP do Qmaila rozpoczeła sie synchronizacja
Jakie było moje niezdziwienie jak okazało się ze nie ma katalogu Wysłane maile.
szybko wchodzę na pocztę w home.pl i okazuje się ze tez nie ma tego katalogu na poczcie został usunięty. UWAGA UWAGA UWAGA !!!
Jedzmy dalej. domena poczty została przeniesiona z serwera home.pl na podstawową pocztę domeny,
gdzie zostały utworzone nowe katalogi poczty(nowa poczta o tym samym adresie )
Wchodzę na Qmaila gdzie jest cała poczta??
Informuje mnie ze dostęp jest niemożliwy zmieniam dostęp czyli domena SMTP i IMAP
i co ??? nie ma nic !!!!!!
Zsynchronizował zawartość nowej poczty czyli nowa poczta brak dostępu do starej poczty.
(Można się dostać do zawartości starej poczty tylko przez FTP i przerzucić pliki EML.)
Mało tego w nowej poczcie na home.pl nie było katalogu "wysłane" został stworzony dopiero po wysłaniu pierwszego maila (przez strone home.pl)
czego qmailAgent już nie zobaczył i nie ma katalogu wysłane
Więc Szukam admina co za drobną opłatą ogarnie pocztę w taki sposób by zawartość skrzynki była na serwerze qnap253A
bo jak widzę to qmailAgent to porażka
Bo miałem taki przypadek.
Posiadałem pocztę na serwerach home.pl
po wpisaniu SMTP i IMAP do Qmaila rozpoczeła sie synchronizacja
Jakie było moje niezdziwienie jak okazało się ze nie ma katalogu Wysłane maile.
szybko wchodzę na pocztę w home.pl i okazuje się ze tez nie ma tego katalogu na poczcie został usunięty. UWAGA UWAGA UWAGA !!!
Jedzmy dalej. domena poczty została przeniesiona z serwera home.pl na podstawową pocztę domeny,
gdzie zostały utworzone nowe katalogi poczty(nowa poczta o tym samym adresie )
Wchodzę na Qmaila gdzie jest cała poczta??
Informuje mnie ze dostęp jest niemożliwy zmieniam dostęp czyli domena SMTP i IMAP
i co ??? nie ma nic !!!!!!
Zsynchronizował zawartość nowej poczty czyli nowa poczta brak dostępu do starej poczty.
(Można się dostać do zawartości starej poczty tylko przez FTP i przerzucić pliki EML.)
Mało tego w nowej poczcie na home.pl nie było katalogu "wysłane" został stworzony dopiero po wysłaniu pierwszego maila (przez strone home.pl)
czego qmailAgent już nie zobaczył i nie ma katalogu wysłane
Więc Szukam admina co za drobną opłatą ogarnie pocztę w taki sposób by zawartość skrzynki była na serwerze qnap253A
bo jak widzę to qmailAgent to porażka