A friend recently gave me a TS-543Be to try to repair. I found out the the issue is the U76 ("PHX" marking) in the board. I removed it and bridged the 12v line and it works correctly. The issue is that this makes the NAS fan to always spin while powered off.
I've not been able to find a replacement. Could you maybe tell me which model is this IC?
I'm attaching a picture of it.
Thanks
--------- Automated translation ---------
Znajomy dał mi ostatnio układ scalony TS-543Be do naprawy. Okazało się, że problem leży w układzie U76 (oznaczenie „PHX”) na płycie. Wyjąłem go i zmostkowałem linię 12 V, i działa poprawnie. Problem polega na tym, że wentylator NAS-a ciągle się kręci po wyłączeniu zasilania.
Nie udało mi się znaleźć zamiennika. Czy mógłbyś mi powiedzieć, jaki to model układu scalonego?
Załączam jego zdjęcie.
Dzięki
I've not been able to find a replacement. Could you maybe tell me which model is this IC?
I'm attaching a picture of it.
Thanks
--------- Automated translation ---------
Znajomy dał mi ostatnio układ scalony TS-543Be do naprawy. Okazało się, że problem leży w układzie U76 (oznaczenie „PHX”) na płycie. Wyjąłem go i zmostkowałem linię 12 V, i działa poprawnie. Problem polega na tym, że wentylator NAS-a ciągle się kręci po wyłączeniu zasilania.
Nie udało mi się znaleźć zamiennika. Czy mógłbyś mi powiedzieć, jaki to model układu scalonego?
Załączam jego zdjęcie.
Dzięki