Pomoc Qsync, android i uprawnienia folderów

Cristobaal

Entry Technician
Q Associate
13 Styczeń 2016
32
3
8
46
QNAP
TS-x51
Ethernet
1 GbE
Witam,

Już wiem coraz więcej na temat QNAP i QTS, chociaz wczoraj napotkałem coś z czym nie mogę sobie dać rady. Problem najprawdopodobniej banalny. Na telefonie żony zainstalowałem Qfile i skonfigurowałem aby wysyłał kopię zapasową zdjęć i filmów z aparatu do katalogu pod folderem Qsync. Konto na Qnap ma skofigurowane dla siebie. Niestety, czasem chciałbym mieć dostęp do zdjęc z poziomu PC. Po zalogowaniu się na QTS kontem admin, nie widzę folderu pod który wysyłają się zdjęcia z telefonu żony. Po zalogowaniu się na jej konto, taki folder istnieje i zdjęcia są. Gdzie nadać uprawnienia abym z monta admin miał dostęp to jej folderu ? Wygodniej mi domyślnie logować się na Qnap jako admin, niż zmieniać login gdy chcę mieć dostęp.

Zacząłem grzebać i znalazłem sposób. Da się uzyskać dostęp przez konto admin i z poziomu File Station. Folderu nie widać bezpośrednio pod Qsync, ale ręcznie wchodząc pod folder homes/nazwa użytkownika/Qsync uzyskujemy dostęp do folderu ze zdjęciami. Taki dostęp mi wystarczy :D