Pomoc Qumagie - zniknęły foldery, zdjęcia zostały

pipenik44

Nowy użytkownik
Noobie
26 Lipiec 2024
1
0
1
44
QNAP
TS-x64
Ethernet
1 GbE
Witam,
Nie wiem, przejrzałem klika tematów, ale nie spotkałem się z podobnym problemem a mianowicie założyłem wolumen na multimedia - Multimedia_vol. Podpiąłem go pod folder Multimedia, żeby tam mi odkładało zdjęcia dla Qumagie i nie zapychało folderu Systemowego - System_vol. Założyłem tam dwa foldery na synchronizacje zdjęć z dwóch telefonów Samsung i Poco. Jakiś miesiąc temu, co odkryłem dzisiaj, zdjęcia z telefonu Poco przestały się backupować do folderu Poco. Zacząłem szukać. Znalazłem, że w multimedia console były te foldery - Samsung i Poco, w Qumagie ich już brakowało. Co dziwne zdjęcia wszystkie są w Qumagie w zakładce galeria. Sprawdziłem folder Multimedia i okazało się, że teraz jest on na wolumenie systemowym - System_vol i z telefonu Samsung zdjęcia się synchronizują. Wszedłem w multimedia console i ponownie dodałem te same foldery do synchronizacji i pokazuje, że teraz w synchronizacji z Qumagie są dwa foldery Poco i dwa foldery Samsung. Gdy wejdę w jakieś starsze zdjęcie z telefonu Poco w Qumagie we właściwości pokazuje, że jest ono w lokalizacji Poco, tej z wolumenu Multimedia_vol. Nigdzie ich nie mogę znaleźć w file station. Nie chciałbym ich stracić bo to jakieś 11000 zdjęć i nie wiem gdzie ich teraz mam szukać i jak ponownie podpiąć wolumen Multimedia_vol do folderu Multimedia, żeby nie zapychać wolumenu systemowego - System_vol. Dołączam kilka screenów do zobrazowania tego co wyżej.
PS. zdarzyła się taka sytuacja, że chciałem wrzucić starsze zdjęcia do folderu multimedia tego na wolumenie Multimedia_vol, ale okazało się, że go całkowicie zapchałem i przestało się backupować zdjęcia do Qumagie. Aplikacja w QNAP w ogóle przestała działać bo wyczerpało się miejsce. Przeniosłem przez filestation te zdjęcia na inny wolumen i odświeżyem aplikacje Qumagie, Multimedia COnsole i chyba QNAP AI core i teraz jak tak myślę mogło to mieć związek z tym co teraz się dzieje.
Pytanie jak to odkręcić bo szczerze to nie mam pojęcia.
Będę wdzięczny za wszelkie sugestie i pomoc w odnalezieniu i rozwiązaniu problemu.

Załączniki

• screen_3_filestation.png
    screen_3_filestation.png
    106,3 KB · Wyświetleń: 7
  • screen_2_multimedia_console.png
    screen_2_multimedia_console.png
    133,3 KB · Wyświetleń: 7
  • screen_1_wolumen_multimedia.png
    screen_1_wolumen_multimedia.png
    78,4 KB · Wyświetleń: 7
  • screen_4_QuMagie.png
    screen_4_QuMagie.png