info z frontu:
1) TV Station w ogóle nic nie widzi, nie startuje, raz pokazał info o tym, że wymaga VLC plugina, zreinstalowałem VLC i odblokowałem plugina. Teraz kółko się kręci i nic się nie dzieje, także na chwilę obecną TV Station jest totalnie fucked-up (najnowszy FW mam). Restartowanie, wyłączanie i włączanie, reinstalacja appki, różne przeglądarki - nic nie pomaga - z włożonym donglem, lub bez niego
2) DVBLink TVSource - nie są skorzy do współpracy, ograniczają się tylko do swoich dongli, które wspierają i sprzedają, zatem resztę maja w d... i jak podejrzewam - nie mają zamiaru bawić się w dodatkowe sterowniki, etc.
3) TVHeadend - tam trzeba rzeźbić z tego, co widzę. Nie jest to zwykłe doinstalowanie QPKG,
nie wygląda to trywialnie. Ale będę musiał spróbować, może Silas pomoże, skoro się tym zajmował? Tylko nigdzie słowa o DVB-C nie ma, to mnie martwi
4) dmesg - nie zdążyłem sprawdzić
5) wkompilowanie sterowników - z tym sobie sam nie poradzę
...
6) próbowałem jeszcze innej dziwnej opcji - na około, czyli
podać usb dalej ale efekt jest taki, że owszem - windows wykrywa wirtualizowany tuner, ale przy próbie skorzystania z niego wylatuje bluescrren, sprawdzane wielokrotnie na różnych maszynach.