Pomoc TS-673A po aktualizacji do QuTS hero h5.2.2.2952 po każdym uruchomieniu aktualizuje te same aplikacje

jozinzbazin

Passing Basics
Beginner
12 Marzec 2023
22
3
3
38
QNAP
TS-x53A
Ethernet
1 GbE
Witam po ostatniej aktualizacji systemu zauważyłem, że przy każdym uruchomieniu czy restarcie NASa system aktualizuje ponownie aplikacje, które w zasadzie przed ponownym uruchomieniem były aktualne. Moje pytanie czy istnieje jakieś rozwiązanie bez przywracania ustawień fabrycznych?

Załączniki

• 2024-12-25 14.46.33 192.168.1.2 fa4aedb27090.png
    2024-12-25 14.46.33 192.168.1.2 fa4aedb27090.png
    22,7 KB · Wyświetleń: 19
śmierdzi mi to uszkodzeniem DOM (niezależna pamieć flash gdzie NAS trzyma pewne pliki)
miałem w przeszłości taki przypadek , programy się reinstalowały .. nas gubił ustawienia ..
po kontakcie z helpdeskiem poleciał do serwisu gwarancyjnego, gdzie moduł DOM został wymieniony.

śmierdzi mi to uszkodzeniem DOM (niezależna pamieć flash gdzie NAS trzyma pewne pliki)
miałem w przeszłości taki przypadek , programy się reinstalowały .. nas gubił ustawienia ..
po kontakcie z helpdeskiem poleciał do serwisu gwarancyjnego, gdzie moduł DOM został wymieniony.
No to pocieszyłeś mnie, napisałem do helpdesku, odpisali, że chcą uzyskać zdalny dostęp do NASa aby uzyskać więcej informacji. Jeśli chodzi o naprawę gwarancyjną to umie na pewno okres gwarancyjny minął.

@jozinzbazin - to alurat normalna procedura - jak nie masz treści zakazanych to się nie przejmuj :)
jakby się okazało że to walnięty DOM a NAS poza gwarancją .. no coż @george2002 możliwe że pomoże ;P

@george2002 - chyba pora wejsć w model rozliczeniowy za osobe xD
Treści nie są problemem, bo i tak mam backup całego NASa na zewnętrznych dyskach

Edit: Sprawdziłem, jeszcze powinienem mieć gwarancje.