Od kilku dni mam pewną "zagadkę" dlaczego w FileStation widzę dysk USB który fizycznie nie jest podłączony do QNAPa? Do tej pory kiedy podłączałem dysk na USB to w FileStation pojawił się on poniżej moich wolumenów. Jednak kiedy go odmontowałem to znikał. Od kilku dni (w sumie to nie wiem kiedy to dokładnie się pojawiło), w FileStation cały czas widzę ten dysk, pomimo, że fizycznie nie jest on podłączony. Oczywiście przy próbie jego otwarcie pojawia się błąd "Plik lub folder nie istnieje", a kiedy faktycznie podłączę dysk na USB to w FileSation pojawia się drugi raz (z dopiskiem "1" w nazwie) i tam działa prawidłowo.
Co jest nie tak? Jak usunąć "widoczność" tego dysku kiedy on faktycznie nie jest podłączony?
Problem rozwiązany, w folderach współdzielonych usunąłem ten folder/dysk i po restarcie wszystko działa jak trzeba. Zagadką pozostaje dla mnie dlaczego tak to było widoczne, ale najważniejsze, że już jest OK
Co jest nie tak? Jak usunąć "widoczność" tego dysku kiedy on faktycznie nie jest podłączony?
Problem rozwiązany, w folderach współdzielonych usunąłem ten folder/dysk i po restarcie wszystko działa jak trzeba. Zagadką pozostaje dla mnie dlaczego tak to było widoczne, ale najważniejsze, że już jest OK