Witam,
Próbuję uruchomić usługę WebDAV na Qnapie.
Włączyłem usługę w Panelu sterowania > Aplikacje > Serwer WWW > WebDAV
Następnie przydzieliłem uprawnienia
Panel sterowania > Przywileje > Foldery współdzielone
Pod napisem "Akcje", kliknąłem przycisk "Edytuj uprawnienia folderu współdzielonego"
W górnym panelu "Wybierz rodzaj uprawnień", wybrałem "Dostęp WebDAV"
Z list po lewej stronie wybrałem udział, zmieniłem Prawa dostępu z "Brak dostępu" na "Pełny dostęp" oraz przy użytkowniku zaznaczyłem ptaszek "Przyznaj" i kliknąłem zastosuj.
Mimo tego przy próbie zalogowania się wyskakuję błąd że nie mam uprawnień do tego katalogu.
PS. Jak zaznaczę ptaszek "Pozwól gościom mieć dostęp do udostępnionych zasobów sieciowych (możliwe tylko przez przeglądarkę internetową) to strona wyświetla się prawidłowo.
Wersja oprogramowania Firmware: 4.3.3 0210 Build 20170606
Model serwera: QNAP TS-231P
Próbuję uruchomić usługę WebDAV na Qnapie.
Włączyłem usługę w Panelu sterowania > Aplikacje > Serwer WWW > WebDAV
Następnie przydzieliłem uprawnienia
Panel sterowania > Przywileje > Foldery współdzielone
Pod napisem "Akcje", kliknąłem przycisk "Edytuj uprawnienia folderu współdzielonego"
W górnym panelu "Wybierz rodzaj uprawnień", wybrałem "Dostęp WebDAV"
Z list po lewej stronie wybrałem udział, zmieniłem Prawa dostępu z "Brak dostępu" na "Pełny dostęp" oraz przy użytkowniku zaznaczyłem ptaszek "Przyznaj" i kliknąłem zastosuj.
Mimo tego przy próbie zalogowania się wyskakuję błąd że nie mam uprawnień do tego katalogu.
PS. Jak zaznaczę ptaszek "Pozwól gościom mieć dostęp do udostępnionych zasobów sieciowych (możliwe tylko przez przeglądarkę internetową) to strona wyświetla się prawidłowo.
Wersja oprogramowania Firmware: 4.3.3 0210 Build 20170606
Model serwera: QNAP TS-231P