Witam

specdriver

Passing Basics
Beginner
15 Kwiecień 2014
10
4
3
42
QNAP
TS-x31
Ethernet
1 GbE
Cześć,

zmieniłem swojego wysłużonego Zyxela NSA310 na Qnap TS-212 i chciałbym się dowiedzieć za pomocą tego forum co tam można zdziałać, jak najlepiej skonfigurować aby to "latało" w porównaniu z NSA310 :)
Mam nadzieje, że pomożecie, bo wiedza o NAS marna mimo używania już od kilku lat.

Pozdrawiam.

:Hello: specdriver
Powinieneś wszystko wyczytać w tym zakresie, w razie niedosytu podpytuj. ;)

Na razie czytam i juz pare rzeczy ogarnalem dzieki instrukcjom na forum. Qnap w necie i vpn sa swietnie opisane, choc nie wszystko poszlo z palca.

Sent from my MI 2S using TapatalkCoś raczej jest nie tak, bo nie wierze żeby Zyxel był lepszy od Qnap'a. Strasznie długo mi łączy poprzez qfile na androidze (Zyxel kilka sekund max 5, Qnap 30s), dodatkowo jak oglądam na TV film przewijanie to tragedia. Zyxel jakby w locie, tu czekam kilka/naście sekund na rozpoczęcie i dalej też wolno idzie. Dziwne to, bo zgrywanie na kompa plików to jakieś 55MB a zapis na Q 30-35MB. Włączone mam tylko Download station, ale przy wyłączonym to samo i file station. Reszta powyłączana. Jakieś rady?
Na zyxelu wszystko śmigało ładnie bez lagów a miałem tak samo podłączone wszystko. Na dniach powinien switch przyjechać to odciążę router ale tak jak pisałem na tym samym setupie szło wszytko na Zyxelu bez problemu.
Mariusz jak nie powinienem tutaj pytać to sorry. Napiszę we wskazanym a ten edytuje jak trzeba będzie.

• Lubię to
Reakcje: Silas Mariusz