Pomoc Wolumin zablokowany.

Kristoff

Nowy użytkownik
Noobie
11 Grudzień 2024
2
0
1
36
QNAP
null
Ethernet
10 GbE
Witam,
Mam Problem z qnapem TS-431Xeu zamontowałem w nim dysk 8 Tb. Przeszedłem przez pierwsza konfiguracje utworzylem wolumin i wszystko było ok.
Komputery w sieci widziały dyski folderów udostępnionych i wszystko było ok. Zaczeliśmy przenosić na qnapa dane i wszystko działało jak trzeba przez ok 2tyg (do dnia aktualizacji i restartu qnapa)

Po aktualizacji i restarcie qnapa mam w pamięci i migawkach / przestrzen dyskowa informację WOLUMIN ZABLOKOWANY i przy próbie odblokowania każe podać hasło wpisuje hasło (przy zakładaniu wpisywałem tylko jedno hasło te samo co do logowania się na qnap) i wyskakuje że wpisuje błedne hasło! idzie dostać yoobla. nie zakładałem innego hasła na woluminach itp.

Proszę o pomoc co moge w tej sprawie zrobić - dane które trafiły na qnapa są bardzo ważne.

Super pomocna odpowiedz - jednak nie o to pytałem.
Nie miałem nigdy z żadnym innym problemów kopie miałem dopiero robić jak wsyztskie dane zostaną przeniesione.
Pytanie dlaczego qnap po aktualizacji i restarcie nie przyjmuje hasła do woluminów a do logowania się jest ok?
Połączono posty:

Ok ogarnięte :)